ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi'nde 2026 Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu

Anadolu Üniversitesi, ulusal ve uluslararası arenada başarı gösteren sporcularını "Spor Ödülleri 2026" töreniyle onurlandırdı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversitenin binin üzerinde milli sporcu yetiştirdiğine dikkat çekti.

Anadolu Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) müsabakalarında ve 40. Geleneksel Spor Turnuvası'nda dereceye giren sporcuları için "Spor Ödülleri 2026" töreni düzenledi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel'in katılımıyla gerçekleştirilen törende, hem bireysel hem de takım sporlarında başarı elde eden öğrencilere ve personele ödülleri takdim edildi. Avrupa Üniversiteler Şampiyonası'ndaki dereceleriyle gurur kaynağı olan sporcuların da sahne aldığı etkinlik, üniversitenin köklü spor kültürüne vurgu yaptı.

"Binden Fazla Milli Sporcu Yetiştirdik"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi'nin sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda spor dostu bir kampüs olduğunun altını çizdi. 40 yıldır devam eden spor ödülleri geleneğinin, üniversitenin spora verdiği değerin bir göstergesi olduğunu belirten Adıgüzel, "Bugüne kadar binden fazla milli sporcu yetiştirmiş bir üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz" diyerek başarının disiplin ve azimle geldiğini ifade etti.

Başarılar Madalyalarla Taçlandı

Tören kapsamında şu başarılar öne çıktı:

  • Ulusal ve Uluslararası Başarılar: TÜSF organizasyonlarında dereceye giren takım ve bireysel sporcular ödüllerine kavuştu.

  • Avrupa Derecesi: Avrupa Üniversiteler Şampiyonası'nda genel klasmanda Avrupa ikinciliği elde eden ve Polonya'daki Oryantiring Şampiyonası'nda önemli başarılar kazanan sporcular törenin en çok alkış alan isimleri oldu.

  • Geleneksel Turnuvalar: 40. Geleneksel Spor Turnuvası'nda başarılı olan öğrenci ve personel takımları kupa ve madalyalarını teslim aldı.

Etkinlik, sporun "birlikte başarma" kültürünü güçlendiren yapısına yapılan vurgularla ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.