Çakar, Galatasaray’ın sponsorlarının büyük kısmının yargı süreçlerinde olduğunu iddia ederek Özbek’i hedef aldı.
Özbek’in Transfer Açıklaması
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Transferin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Türkiye tarihinin en büyük bütçeli transferini biz yaptık” ifadelerini kullanmıştı.
Ahmet Çakar’ın Tepkisi
Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Özbek’in sözlerine sert bir çıkış yaptı. Çakar, “Geçen sene açıklanmayan 50 sponsor vardı, onların %90’ı şu an FETÖ’den yargılanıyor” diyerek Galatasaray’ın sponsor ilişkilerini eleştirdi.
Çakar ayrıca bazı sponsorların yasa dışı bahis ve organize suç örgütleriyle bağlantılı olduğunu iddia ederek, “Galatasaray’ın sponsor ilişkisi %80 oranında kriminal hâle geldiğini ben söylemiyorum, Türkiye’nin yargı sistemi kayıtları söylüyor” dedi.
Tartışmanın Yansımaları
Çakar’ın bu açıklamaları spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Özellikle Galatasaray’ın finansal yapısı ve sponsor ilişkileri üzerine yeni tartışmaların başlaması bekleniyor.






