Haluk Levent ve dernek yöneticilerine yönelik soruşturmada bağışların kayda geçirilmediği, usulsüz para transferleri ve dolandırıcılık iddiaları gündeme geldi.

MASAK Raporu ve İddialar

Soruşturma dosyasına giren MASAK raporuna göre, AHBAP Derneği’ne deprem sonrası iki yıl içinde yurtdışından yaklaşık 210 milyon lira bağış geldi. Ancak bu paraların tek kuruşu bile resmi kayıtlara geçirilmedi.

  • Haluk Levent hakkında en çarpıcı iddia, derneğe bağışlanan 990 milyon liralık yardım parasıyla bahis ve kumar oynadığı yönünde.

  • Savcılık sorgusunda Levent, deprem döneminde yaklaşık 4,3 milyar lira bağış toplandığını söyledi.

Ahbap Bağışları

Tutuklamalar ve İfadeler

Soruşturmada 4 kişinin daha tutuklanmasıyla toplam tutuklu sayısı 18’e yükseldi.

  • Asistanı Yeliz Kaya, para transferleri ve taşınmaz devirlerinin Levent’in talimatıyla yapıldığını öne sürdü.

  • Eski şoförü İlker Çetin, hesabından Kaya’ya 210 milyon lirayı aşan para gönderildiğini iddia etti.

  • İş insanı Esin Önder Çağlayan, Levent’in kendisine 2,1 milyar lira borcu olduğunu söyledi.

  • Konteyner üreticisi iş insanları, deprem bölgesi için sipariş edilen konteynerlerin parasının ödenmediğini ve 70 milyon lira dolandırıldıklarını iddia etti.

Haluk Levent

Özel Hayat ve Mali Usulsüzlükler

  • Tutuklanan Nurdan Eriş, Levent ile 2018’de İsviçre’de evlendiğini, Levent’in borçları için şirketini 30 milyon franga sattığını ve tüm parasını tükettiğini öne sürdü.

  • Adli kontrolle serbest bırakılan Sevda Kurt, Levent’in evlilik vaadiyle kendisini kandırdığını ve 90 milyon lira kaptırdığını iddia etti.

  • Avukat Ece Güner, Levent’e 1 milyon dolar borç verdiğini, sanatçının sürekli sağlık sorunları üzerinden acıma hissi uyandırdığını ileri sürdü.

Haluk Levent’in Kardeşi ve Para Transferi

İkinci dalga soruşturmada Haluk Levent’in kardeşi Berkant Acil de gündeme geldi.

  • Acil’in, Şile Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklandığı biliniyor.

  • Ahbap Derneği’nden toplanan bağışların bir bölümünün asistan üzerinden Acil’in hesaplarına aktarıldığı iddia edildi.

  • 125 milyon liralık transferin “organizasyon bedeli” adı altında dört şirkete aktarıldığı, bu şirketlere kayyum atandığı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi