BÜLENT ECEVİT PARKIMIZ AÇILDI

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve adını Türk siyasi tarihine iz bırakmış merhum Başbakan Bülent Ecevit’ten alan park, düzenlenen coşkulu törenle açıldı. Açılış programına Vali Vekili İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Baro Başkanı Av. Melahat İpek Yılmaz Göktürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, İl Protokolü, Müdürlerimiz, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PARKIMIZ TASARIM ÖDÜLÜ ALDI
Açılışta Yüklenici Firma adına konuşma gerçekleştiren Murat Saraçyakupoğlu, “Bu proje sadece bir yeşil alan projesi değil, bu proje ailelerin huzur bulduğu, çocukların gerçekten güven içinde rahatlıkla oynayabildiği, içinde oyun alanlarından tüneller vasıtasıyla geçebildiği, Mevleviliğin, tarihin, kültürün katmanlarının olduğu bir yeşil alan. Engelsiz erişimi ile tüm dezavantajı bireylerimizin rahatlıkla oyun oynayabilecekleri bir alan. Oynarken de eğitim ve öğretim alabilecekleri, sallanırken açıları öğreneceği, sesin ve duygusal düşüncelerin atmosferini yaşayabileceği, tematik oyuncakların olduğu ve en önemlisi 2023 yılında tasarım ödülü almış bir park bu park. Anlaşılacağı üzerine yapılan eser, bir yeşil alan ya da restorasyon değil, Afyon’un tam kalbine bir dokunuş. Sözlerime son verirken, başta bize güvenerek çalışma ve hizmet etme fırsatı veren Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal Hanımefendiye, onun tüm yakın mesai arkadaşlarına, belediye çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Tüm Afyonkarahisarlılara parkımız hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum.” ifadelerini kullandı. Saraçyakupoğlu, 2023 yılında parkımıza For Fit Spor Aletleri tarafından verilen Tasarım Ödülü’nü Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a takdim etti.

“KARAOĞLAN’I KALBİMİZE KAZIYORUZ”
Ödülü almanın mutluluğunu paylaşan Belediye Başkanımız Burcu Köksal, “Bugün burada yalnızca bir park açmıyoruz. Bugün burada, emeği, adaleti, dayanışmayı ve bu toprakların öz değerlerini taşıyan bir ismi yaşatıyoruz. Halkın başbakanı olarak gönüllerde taht kurmuş, sade yaşamı, dik duruşu ve halkına bağlılığı ile bilinen Merhum Bülent Ecevit’in adını yaşatmak için bir aradayız. Bu toprakların mayasında alın teri var, birlik var, vatan sevgisi var. İşte biz de bu değerlere yakışır şekilde, ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş, halkın yanında durmayı ilke edinmiş bir devlet adamını, Merhum Başbakanımız Bülent Ecevit’i bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Bülent Ecevit Parkı ile sadece bir alan değil, bu ülkenin emeğe, barışa, sosyal adalete verdiği kıymeti temsil eden bir ismi, Karaoğlan’ı kalbimize kazıyoruz.” dedi.

BAŞKANIMIZDAN, ZEYBEK’E TEŞEKKÜR
Göreve geldiklerinde verdikleri sözleri hatırlatan Başkanımız Burcu Köksal, “Vatandaşlarımızın işine yarayan her projeye sahip çıkarız, yeter ki o proje ranta değil, halka hizmet etsin dedik. İşte bugün o sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bülent Ecevit Parkı, bir önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek tarafından başlatılmış ve halkımızın gerçek ihtiyaçları doğrultusunda bizim tarafımızdan da tamamlanmış bir projedir. Ben buradan Mehmet Zeybek’e de teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Kendisine emeklerinden ve projeye başlatmasından dolayı bütün Afyonkarahisarlılar adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİZ VATANDAŞIMIZA YATIRIM YAPIYORUZ”
2024 yılının Mayıs Ayı’nda park alanındaki çalışmaları yerinde incelediğini belirten Başkanımız Burcu Köksal, “Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını dinledik. Atatürk Anıtı, İstiklal Marşı ve Andımız, parkın ruhunu tamamlayan semboller olarak yerini aldı. Aydınlatma sistemleriyle her köşeyi daha güvenli ve huzurlu hale getirdik. Tüm bunlarla yetinmedik. Su tasarrufu için sondaj ve su deposu kurduk. Peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar titizlikle hazırlandı. Sosyal ihtiyaçları da karşılayacak birçok alanı projeye dahil ettik. Bu Park, Çocuklarımızın oyun sesleriyle şenlenecek, gençlerimizin nefes alacağı bir alan olacak, kadınların, emeklilerin, ailelerin huzurla zaman geçireceği bir yaşam alanı olacak. Biz betona değil, ağaca; ranta değil, vatandaşa yatırım yapıyoruz. Bu anlayışla Afyonkarahisar’a daha çok yeşil alan kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

“BU PARK, GEÇMİŞE SAYGI, GELECEĞE UMUTTUR”
Parkta adı yaşatılacak olan Merhum Başbakanımız Bülent Ecevit’in “Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına, Afyonkarahisar’ın haşhaş tarlalarına yazmışız” sözünü hatırlatan Başkanımız Burcu Köksal, “Bülent Ecevit, Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sosyal adalete uzanan hizmetleriyle, Afyonkarahisarımızda Şeker Fabrikası, Alkaloid Fabrikası gibi önemli yerlerde izi olan bir devlet adamıdır. Aynı zamanda Afyonkarahisar’da ‘Bizim ne ekeceğimize Amerika karar veremez’ diyerek haşhaşı bu topraklarla tekrar buluşturan bir liderdir. İşte yerlilik, işte millilik budur. Merhum Ecevit, sadece bir siyasi figür değil; bu ülkenin yoksulunun, çiftçisinin, emeklisinin, emekçisinin yanında duran bir vicdan sahibiydi. ‘Ne ezen, ne ezilen; kardeşçe, hakça bir düzen’ derken, aslında bize nasıl bir Türkiye hayal ettiğini gösteriyordu. Onun ismini taşıyan bu park, geçmişe saygı kadar geleceğe de umuttur. Çünkü biz biliyoruz ki: Halkı unutursanız, halk da sizi unutur. Ama halkla yürürseniz, yol sizi hep ileriye taşır.” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZİN HER KÖŞESİNİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Şehrimizin her bir köşesini güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkanımız Köksal, “Halkımıza nefes alacak yaşam alanları sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz betona değil, insana; ranta değil, yeşile yatırım yapıyoruz. Bu park, çocuklarımızın ilk adımlarını atacağı, gençlerimizin hayaller kuracağı, büyüklerimizin anılarını anlatacağı bir yaşam alanı olacak. Burada kuş sesleri olacak, çocuk gülüşleri olacak, dayanışma olacak. ‘Emeğe eylem, eyleme yürek, yüreğe sevgi gerek’ demişti Merhum Bülent Ecevit. Bu söz onun hayatını özetliyor. Bu park da o sevginin, o emeğin ve halkına olan o bağlılığın bir nişanesi olacak.” diyerek Merhum Başbakanımız Bülent Ecevit’i bir kez daha saygı ve rahmetle andı. Başkanımız Burcu Köksal, bu güzel alanın tüm vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diledi.

“ÇOK GÜZEL BİR ALAN OLMUŞ”
Yoğun programından dolayı açılışa katılamadığı için mesaj gönderen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Bülent Ecevit Parkı’nın şehrimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.
Ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Vekili İhsan Ayrancı, “Belediye Başkanımız çok güzel ifade ettiler, bir önceki dönem belediye yönetimi tarafından başlatılmış bir proje, mevcut belediye yönetimi tarafından da bugünkü haliyle halkımızın hizmetine sunuluyor. Bu güzel hizmeti Afyonkarahisar’a kazandırdıkları için, Mehmet Zeybek Başkanımıza ve Burcu Köksal Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Tematik alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, aromatik bitki bahçeleriyle, gerçekten Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin aileleriyle, sevdikleriyle birlikte vakit geçirecekleri çok güzel bir alan olmuş. Hepsinden de önemlisi bu bir hizmet yarışı. Aslolan Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin huzurlu, mutlu, müreffeh bir hayat sürmeleri için kamu imkanlarının, yerel yönetimleriyle, merkezi idaresiyle, siyasetçisiyle, bürokratıyla hep birlikte çalışıyor olması. Bu parkta aslında bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi. Ben emek veren, destek veren, bugün bu şekilde vatandaşın hizmetine açılmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

GÖKYÜZÜNE BEYAZ GÜVERCİNLER BIRAKILDI
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek parkın resmî açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından törene anlam katan sembolik bir an yaşandı. Merhum Bülent Ecevit’in barışçıl kimliğini temsilen gökyüzüne beyaz güvercinler uçuruldu.

ŞEHRİMİZE YAKIŞAN MODERN VE YEŞİL BİR ALAN OLDU
Şehrimizin sosyal yaşamına, yeşiline ve kültürüne katkı sağlayacak, büyük ve anlamlı bir alan olarak tasarlanan parkımız, toplam 51 bin yüz metrekarelik geniş bir alana yayılıyor. Parkımızın 22 bin 5 yüz metrekarelik alanı ise tamamen yemyeşil alanlardan oluşuyor. Bin 5 yüz 70 metrelik yürüyüş yolu, 8 yüz metrelik bisiklet yolu, üç ayrı noktada temalı çocuk oyun alanları, 3 yüz metrekarelik fitness alanı, Bin 130 metrekarelik açık hava sahnesi ve amfi, oturma alanları, tematik bahçeler, tıbbi aromatik bitki alanı, Atatürk Anıtı, Mevlevilik alanı ve özel fotoğraf çekim alanları bulunuyor.

Ayrıca parkımızın içerisinde yer alan Tarih Kültür Yolunda, Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın talimatıyla yerleştirilen özel kaidelerde İstiklal Marşımız ve Andımız yer alıyor. Bunlarla birlikte, parkımızın aydınlatma sistemleri güçlendirildi, her köşesi güvenli ve ışıl ışıl bir hale getirildi. Başkanımızın girişimiyle, projeye sonradan dahil edilen tuvalet, mescit ve bekçi kulübesi gibi sosyal donatılar da eklenerek bu alan, tüm vatandaşlarımıza eksiksiz bir hizmet sunacak şekilde tamamlandı.

Parkımızın, özellikle çocuklar, gençler ve ailelerin vakit geçirebileceği güvenli ve modern bir ortam oluşturması hedefleniyor.

Kaynak: BÜLTEN