Söz konusu projenin Eskişehirlilerin ihtiyaçları gözetilmeden tasarlandığını belirten Kara, “Projenin paydaşlarıyla yeterli diyalog kurulmamıştır. Proje, kelimenin tam manasıyla bir çevre katliamına dönüşmüştür” dedi.

Belediyelerin asli vazifeleri arasında park ve yeşil alanlar yapmak olduğunu ifade eden Kara, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Hamamyolu Eskişehirli vatandaşlarımız için şehir merkezinde ve yeşillikler içinde bir yerdi. 60 - 70 yıllık tarihi ağaçlar altında dinlenilen, alışveriş yapılan bir cazibe merkezi idi. Şimdi Hamamyolu ağaç eksiltmeler ve beton dökmelerle bu cazibesini kaybetmiştir. Kimsenin içeri giremediği ve bilgi alamadığı bu projede, Eskişehirlilerin görebildiği beton bir ucube köprü vardır. Bir de vatandaşların basabildiği toprak ve yeşil alan sökülerek, üzerine beton atılmıştır. Atılan beton da 10-15 santimetre kalınlığında pahalı ve aşırı yüksek kaliteli bir betondur. Bu betonun sökülmesi bile çok zordur. Artık insanlar Hamamyolu’nda yeşile değil, betona basacaktır. Yeşili çoğaltmak ve yaşatmak tüm belediyeler için çok önemlidir. Ancak Odunpazarı Belediyesi bunun tam tersini yapmakta, adeta hasat yapan biçerdöver gibi elindeki yeşil alanları yok etmektedir.”