Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen şenliğe; AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, AFBEL Otel Genel Müdürü Mehmet Dereağzı, Afyon Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taş, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan ve Öğr. Gör. Emrah Kalın, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevgi Taş, Piyano Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fakı Can Yürük, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Emir Barutcu ve Opera Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Okan Kızılay ile birlikte öğretim elemanları, sanatçılar, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

90 çocuk şarkısı seslendirildi

20 koro ve yaklaşık 950 koristin sahne aldığı şenlikte; toplamda 90 çocuk şarkısı seslendirildi. Açılış konserleri, Şef Kerem Aksen yönetimindeki AKÜ Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Çoksesli Korosu ile Şef Emel Funda Türkmen yönetimindeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çoksesli Çocuk Korosu tarafından gerçekleştirildi.

Şenliğin açış konuşmasını Şenlik Düzenleme Kurulu Başkanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Okan Kızılay yaptı. Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın evrensel değerini vurgulayarak, çocukların sahnede özgüvenle yer almasının önemine dikkat çekti. Şenliğin 15 yıllık geçmişinden güç alarak bugüne taşındığını belirten Kızılay, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ise şenliğin çocukların sahne tecrübesi edinmeleri, koro disiplini kazanmaları ve sanatsal yönlerinin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. Yıldız, “Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak etkinliğin sürdürülebilirliğini önemsediklerini ifade ederek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve şenliğe destek sağlayanlara teşekkür ederim” dedi.

“16 yıl önce başlayan serüven”

Şenlik Danışma ve Değerlendirme Kurulu adına konuşma yapan Prof. Dr. Emel Funda Türkmen de şenliğin 16 yıl önce başlayan bir serüven olduğunu, bugüne dek binlerce çocuğun bu platformda yer aldığını ifade ederek, etkinliğin yalnızca bir sahne faaliyeti değil; aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayan sürdürülebilir bir yapı haline geldiğini dile getirdi.

Açış konuşmaların ardından Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, şenliğe verilen katkılardan dolayı Afyonkarahisar Belediyesine ve Afyon Bahçeşehir Kolejine teşekkür ederek plaket takdim etti.

Şenlik Danışma ve Değerlendirme Kurulunda ise Prof. Dr. Emel Funda Türkmen, Doç. Dr. İlknur Özal Göncü, Gökçe Nur Semerci, Koro Şefi Rafet Onur Kırdar, Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan, Doç. Dr. Sevgi Taş ve Öğr. Grv. Kerem Aksen yer aldı.

5 özel ödül

Şenlikte 2025 yılına özgü Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından 5 adet özel ödül verilme kararı alınarak; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çoksesli Çocuk Korosu “Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Özel Ödülü”nü, Isparta Amatör Gençlik Korosu, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği Özel Ödülü”nü, İstek Afyon Okulları İlkokul Korosu, “Danışma ve Değerlendirme Kurulu Özel Ödülü”nü, Hoca Ahmet Yesevi 2-A Sınıfı Korosu, “Afyonkarahisar Belediyesi Özel Ödülü”nü ve Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Çocuk Korosu, “Bahçeşehir Koleji Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Kaynak: BÜLTEN