Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyetin kuruluşunun 103'üncü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak Eskişehirlilerin ve Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

"Eskişehir Milli Mücadelede Kritik Rol Oynadı"

Yayımladığı kutlama mesajında Millî Mücadele sürecine değinen Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık meşalesinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ile taçlandığını ifade etti. Eskişehir'in Kurtuluş Savaşı'ndaki tarihi önemine dikkat çeken Yılmaz, kentin Birinci İnönü, İkinci İnönü ve Kütahya-Eskişehir Muharebeleri gibi beş büyük meydan muharebesinin üçüne ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

"Cumhuriyetin İlklerine İmza Atmaya Devam Edeceğiz"

Eskişehir'in sanayi, havacılık, eğitim ve savunma sanayindeki öncü rolünü vurgulayan Vali Yılmaz, kentin Türkiye'nin kalkınma hamlesine katkı sunmayı sürdüreceğini aktardı. Yılmaz, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitleri rahmetle anarak tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ