Toplantıya, İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaaddin Faruk Paksoy ile ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Banu Gültekin konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda öğretim elemanının yer aldığı toplantıda, bilgi paylaşımı ve proje deneyimlerinin aktarılmasıyla önemli noktalara değinildi.

Gültekin: “TÜBİTAK bilimsel araştırmalarınızı desteklemek için önemli bir kurum”

ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Banu Gültekin, “TÜBİTAK ARDEB 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşım Toplantısı”nda TÜBİTAK’ın bilimsel araştırmaları destekleyen önemli bir kurum olduğunu vurguladı. Sunumunda, TÜBİTAK 3005 Programı'nın amaçları, destek kapsamı, öncelikli konuları ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Gültekin ayrıca, programın sürekli açık olduğunu, 24 ay süresince 1.000.000 TL’ye kadar bütçe desteği sağlandığı gibi temel unsurları da katılımcılarla paylaştı. Gültekin, TÜBİTAK 3005 kapsamında desteklenen projelerde dikkat edilmesi gereken noktalar ile başvuru sürecinde ARİNKOM TTO tarafından sağlanan birebir destek hizmetlerine de değindi ve TÜBİTAK ARDEB hakkında şu bilgileri paylaştı: “Üniversitemizde farklı alanlarda yürütülen bilimsel projelerde, en önemli destek mekanizmalarından biri TÜBİTAK ARDEB programlarıdır. Her bir programın farklı hedefleri ve kapsamları bulunuyor. 3005 programı ise sosyal ve beşerî bilimlerde yenilikçi çözümler üretmeye yönelik araştırmaları destekliyor.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Paksoy: “Eğitim haberciliğine dair çalışmaları derli toplu biçimde ortaya koymak istiyoruz”

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaaddin Faruk Paksoy ise toplantıda şunları söyledi: “Eğitim haberciliği konusunda bir süredir çalışıyoruz. Amacımız, Türkiye’de bu alana dair yapılan çalışmaları derli toplu biçimde ortaya koymak. Bu zaten sosyal bilimlerdeki birçok projenin temel hedefiyle örtüşüyor. Eğitim haberciliği neyi kapsar, neyi kapsamaz sorusuna yanıt aramak ve bu alanın sınırlarını belirlemek istedik. Ayrıca bu alanda çalışmak isteyen uzmanlar için yönlendirici, akademik bir zemin oluşturmayı hedefledik” ifadelerini kullandı. Projenin çıktıları arasında akademik yayınlar, ders kitapları ve içerikleri üretmek gibi somut katkılar bulunduğu da vurgulayan Doç. Dr. Paksoy, proje yazımı ve bütçeleme sürecinde pilot çalışmaların önemine, yaygın etki takviminin titizlikle hazırlanmasına ve ARİNKOM TTO’nun sağladığı birebir geri bildirim desteğinden yararlanmanın sürece olan katkısına dikkat çekti.

Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi

Kaynak: BÜLTEN