Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde yürütülen "Yüzyılın Konut Projesi"nde Ankara etabı başlıyor. Toplam 31 bin 73 konutun hak sahiplerini belirleyecek olan kura çekimi, 3 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımının beklendiği törenle Ankara’nın yeni konut sahipleri ilan edilecek.

Ankara'da 31 Bin Konut İçin Kura Heyecanı
TOKİ’nin Ankara genelinde hayata geçireceği dev proje kapsamında başvuruları onaylanan binlerce vatandaş, gözünü açıklanan kura takvimine çevirdi. Hak sahipliği belirleme kurası, noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek. Özellikle dar gelirli vatandaşların, gençlerin, emeklilerin ve şehit yakını/gazilerin öncelikli olduğu projede, en büyük kontenjan Merkez projelerine ayrıldı.
İlçe İlçe Konut Dağılımı
Proje kapsamında Ankara'nın merkezinden en uzak ilçesine kadar geniş bir alanda konut üretimi yapılacak. İşte ilçelere göre dağılım gösteren konut sayıları:
| Bölge / İlçe | Konut Sayısı |
| Merkez (Etimesgut, Gölbaşı, Mamak, Pursaklar, Sincan) | 21.780 |
| Sincan (Temelli) | 4.000 |
| Polatlı | 1.500 |
| Beypazarı | 750 |
| Çubuk / Elmadağ | 500 (Her biri) |
| Kahramankazan / Nallıhan | 300 (Her biri) |
| Kızılcahamam / Akyurt / Ayaş / Kalecik / Haymana | 150 (Her biri) |
| Güdül / Çamlıdere / Şereflikoçhisar | 142 - 200 Arası |
| Bala / Evren | 110 - 41 |
Kura Çekimi Nasıl Yapılacak?
Kura çekimi, TOKİ’nin resmi sosyal medya hesapları ve YouTube kanalı üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Noter huzurunda yapılacak çekilişle birlikte konut asil ve yedek hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucunda hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru ücretleri, banka aracılığıyla iade edilecek.

