Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen 5. Gayrimenkul ve Tesis Yönetim Zirvesi’nde konuşan Bakan Kurum, sektörün denetim altına alınacağını ve dijitalleşmeye gidileceğini duyurdu.
“Herkes yönetim şirketi olamayacak”
Bakan Kurum, site yönetimi hizmeti veren şirketlerin sınıflandırılacağını belirterek, “Herkes ‘ben yönetim şirketiyim’ diyemeyecek. Yetkilendirme sistemi getireceğiz. Tüm sektörü 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak takip edecek bir denetim mekanizması kuracağız” dedi.
Yeni sistemle birlikte tüm site yönetimlerinin yılda en az bir kez denetleneceğini ifade eden Bakan Kurum, vatandaşların doğrudan Bakanlıkla iletişime geçebileceği bir şikâyet ve denetim talep sistemi kurulacağını da açıkladı.
“Haksız aidat artışlarına yaptırım gelecek”
Site yönetimlerinin vatandaşlara sunduğu hizmetin önemine dikkat çeken Kurum, “İnsanımızın huzuru için emek veren yönetimleri destekleyeceğiz. Ancak yanlış uygulamalarda bulunanlara, özellikle aidatlarda haksız artış yapanlara karşı her türlü yaptırımı uygulayacağız” dedi.
Dijital altyapı geliyor
Bakanlık olarak sektörün dijital dönüşümünü başlatacaklarını da belirten Kurum, “Site yönetimlerine yönelik elektronik yazılım sistemimizi yakında devreye alacağız. Tüm idari süreçleri dijitalleştirecek, veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendireceğiz” diye konuştu.
“20 milyon kişi bu sistemde yaşıyor”
Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon vatandaşın site yönetimi hizmeti alan yapılarda yaşadığını hatırlatan Bakan Kurum, konuşmasını şu çağrıyla tamamladı:
“Aidatların düşürülmesi, komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu mücadeleyi milletimiz adına hep birlikte verelim.”