Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı, Ziraat Türkiye Kupası’nda Iğdır FK karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin ardından istifa çağrılarına net yanıt verdi. Şapcı, görevinden ayrılmayı düşünmediğini ve takımın şampiyon olacağına inandığını söyledi.

“Ben istifa etmeyeceğim”

Son haftalarda ligde yaşanan puan kayıpları nedeniyle eleştirilen Hakan Şapcı, sosyal medyada yükselen istifa çağrılarına karşı geri adım atmadı. Deneyimli teknik adam, “Ben istifa etmeyeceğim. Çünkü şampiyon olacağımıza çok inanıyorum. Mükemmel bir oyuncu grubum var ve bana inanan çok fazla taraftarımız bulunuyor” dedi.

Şapcı, sosyal medyada oluşturulan gündemlere itibar etmediğini ve bundan sonra da etmeyeceğini ifade etti.

“Bu takım şampiyon olacak”

Takımının yalnızca sonuçlarla değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Şapcı, ikili mücadele, gol beklentisi, şut ve topa sahip olma gibi verilerde güçlü olduklarını söyledi.

Maçların son 15 dakikalık bölümlerindeki performansa da dikkat çeken Şapcı, “Ben bu oyuncu grubuna sonuna kadar inanıyorum. Bu takım, bu oyuncular ve bu camia eninde sonunda şampiyon olacak” ifadelerini kullandı.

Hücum hattında yeni plan

Ahmet Dereli’nin sakatlığı ve Osman Arslantaş’ın üzerindeki baskı nedeniyle hücum hattında farklı seçenekler üzerinde çalıştıklarını belirten Şapcı, klasik santrfor anlayışının dışında farklı oyuncu profilleriyle de sahaya çıkabileceklerinin sinyalini verdi.

Osman Arslantaş’ın iyi niyetli ve takıma katkı sağlayan bir oyuncu olduğunu vurgulayan Şapcı, genç futbolcunun üzerindeki baskının performansını etkilediğini söyledi.

Şimdi hedef lig

Iğdır FK karşısında oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu dile getiren Hakan Şapcı, taraftar desteğinin galibiyette önemli rol oynadığını belirtti.

Kupada ilerlemek istediklerini ancak önceliklerinin ligde kaybedilen puanları telafi etmek olduğunu vurgulayan Şapcı, gözlerini Gaziemir deplasmanına çevirdiklerini ifade etti.

Muhabir: Kaan Sezer