Gitarist Yücel Girgin, “Sakiler dönemi kendi misyonunu tamamladı” diyerek ayrılığı duyurdu.

Ayrılık Kararı

Hasan Gözetlik, Yücel Girgin ve Serkan Balkan’ın bir araya gelmesiyle kurulan Sakiler, 2020’de başlayan müzik yolculuğunu 2026’da noktaladı. Ayrılık açıklamasını grubun gitaristi Yücel Girgin sosyal medya hesabından yaptı.

Girgin, “Başarı asla bir tesadüf olmadı; doğru zamanda, doğru duyguya inanmanın bir tasarımıydı. Sakiler dönemi, ardında harika şarkılar ve unutulmaz anılar bırakarak kendi misyonunu tamamladı.” ifadelerini kullandı.

Sakiler

Sakiler’in Hikâyesi

Grup, pandemi döneminde müzik yolculuğuna başladı. Uzun yıllardır birlikte çalışan üç müzisyen, Hasan Gözetlik’in vokaliyle sözlü çalışmalara yöneldi.

  • “Dünyadan Uzak” yorumuyla geniş kitlelere ulaştı.

  • Ardından Aşığın Kaderi, Selamı Var, Yalanı Bırak, Adımız Ayyaş, Sürgün Aşkımız ve Saygı Duruşu gibi parçalarla müzikseverlerin karşısına çıktı.

  • Ayrıca “Ölürüm Hasretinle”, “Canıma Minnet” ve “Yüzsüz Yürek” yorumlarıyla da dikkat çekti.

Sakiler

Sosyal Medya ve Yeni Projeler

Ayrılık açıklamasının ardından grubun resmi Instagram hesabı kapatıldı. Girgin, herhangi bir kriz ya da anlaşmazlık olmadığını vurgularken, “Şimdi biraz durma, izleme ve dinleme zamanı” diyerek yeni projeler için sinyal verdi.

Kaynak: Haber Merkezi