İstanbul ve Kocaeli'nin ardından Sakarya'da da etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağış nedeniyle il genelindeki resmi ve özel okullar ile üniversitelerde 16 Ekim Cuma günü eğitime ara verildi.

Sakarya'da Sağanak Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi

Meteorolojik Uyarı Sonrası Eğitime Ara Verildi

Sakarya’da günlerdir süren sağanak yağışların ardından eğitime bir gün daha ara verilmesi kararlaştırıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin açıklamasıyla daha önce eğitime ara verilen kentte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün turuncu kodlu uyarısı dikkate alınarak Sakarya Valiliği tarafından yeni bir karar alındı. Karara göre, il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda 16 Ekim Cuma günü eğitim yapılmayacak. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) rektörlükleri de alınan kararlar doğrultusunda derslere bir gün süreyle ara verdi.

Kamu Personeli İçin İdari İzin Düzenlemesi

Sakarya Valiliği, kuvvetli yağışın günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkileme ihtimaline karşı öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliğini hedefleyen adımlar attı. Bu kapsamda, anaokulu veya ilkokul çağında çocuğu bulunan kadın kamu çalışanları ile engelli, hamile ve ağır hastalığı olan personel yarın idari izinli sayılacak. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına dayalı hizmet sunan birimlerde çalışan personelin durumu ise yetkili birim amirleri tarafından değerlendirilecek.

Diğer İllerdeki Durum ve Yağışın Etkileri

Sağanaktan etkilenen diğer illerde de benzer önlemler alındı. İstanbul Valisi Davut Gül, okul binalarında temizlik, bakım ve güvenlik kontrollerinin tamamlanabilmesi amacıyla tatil kararının cuma gününü de kapsadığını bildirdi. Kocaeli Valiliği de il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini duyurdu. Öte yandan Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Sarp, Keçi, İstanbul, Kurtköy ve Yanık derelerinin taşması sonucu Fevziye Mahallesi'nde dere kenarında yer alan iki katlı bir villa çöktü. İlçede bazı köprülerin çöktüğü, ev ve siteleri su bastığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: haber merkezi