Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Eskişehir’de yaşanan ambulans saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Doğan, şahısların 16 kilometre boyunca ambulansı trafikte kovalayıp taciz ettiğini, ardından ambulansa yumruk atarak Başhekimliği bastıklarını belirtti.
“İnsan hayatı için saniyelerle yarışan sağlık emekçilerini hedef almak, ambulansların güvenliğini tehlikeye atmak ve can kurtaran ellere saldırmak; hiçbir bahaneyle açıklanamaz, affedilemez” diyen Doğan, sorumluların en ağır cezayı alması gerektiğini ifade etti.
Doğan ayrıca, “Sağlık profesyonellerine saldıran kim olursa olsun en ağır cezayı alması için sonuna kadar takipçisi olacağız” sözleriyle konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.