• Malzemeler: 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine), 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım demet ince kıyılmış dereotu, aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı).

  • Adım Adım Hazırlanışı:

    1. Yoğurma kabına un hariç tüm sıvı malzemeleri ve tereyağını alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

    2. Kabartma tozunu ve elenmiş unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Hamur elinize yapışmayı bıraktığı an un eklemeyi kesin.

    3. En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip hamura nazikçe yedirin. Hamuru çok fazla yoğurmayın, yoksa tereyağı erir ve poğaça sertleşir.

    4. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle açın, içine beyaz peynir koyup D şeklinde kapatın.

    5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Haber Merkezi