SALUTEM Grup Çatısı altında toplanan yaklaşık 130 kişilik Cumhuriyet sevdalısı ekip, 6 aya yakın bir süre çalışarak emeğini ortaya koydu. Yaratıcı ekibin kendi alanlarında profesyonel kişilerden kurulmasına karşın, sahne üzerinde yer alan dansçı ve oyuncuların neredeyse tümü amatör katılımcılardan oluştu. Seyirci sahnede, 3 yaştan 68 yaşa uzanan kalabalık bir yelpazeyi alkışladı.
Projenin tüm katılımcıları tamamen gönüllülük esasıyla bir araya geldi. Böylece amatör ruh, profesyonel yaklaşımla buluştu. Gösterinin yönetmenliğini Sabriye Tosun Şentürk, Genel Sanat Yönetmenliğini Alev Gündüz, dekor-kostüm tasarımlarını Türkan Uçar ve halk oyunlarını Dilek Aslantalay gerçekleştirdi. Eser, Saltanatın yıkılışından Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan ve ağırlıklı olarak Kurtuluş Savaşını içine alan sürecin, dans ve beden deviniminin özgün anlatım diliyle oluşturuldu. Jimnastik, akrobasi, oryantal, halk oyunları, modern dans ve teatral performans türleri, kesintisiz ve dramatik örgü bütünlüğü içinde zengin bir görsel şölene dönüştü. Kurtuluş Savaşında yediden yetmişe, gerek asker gerekse de sivil olarak cansiperane yurdunu savunan Anadolu insanının çeşitliliği ve birlik ruhu, sembolik yansımalarla ifade edildi. Coşkunun gözyaşına karıştığı, yasın gurura dönüştüğü pek çok duyguyla izlenen gösteri, Cumhuriyetimizin 100. Yaşını kutladığımız bu yıla unutulmayacak anlamlar kattı.
Müthiş dans gösterisi izleyenleri büyüledi
Eskişehirliler geçtiğimiz akşam görkemli bir sanat etkinliğine tanıklık etti. Atatürk Kültür Merkezi Salonunda sahnelenen “Ve Bir Tarih Yazıldı” adlı Dramatik Dans Gösterisi, uzun soluklu ve özverili bir çalışmanın sonucu olarak seyirci ile buluştu.
Editör: Milli İrade
Yorumlar