Adaylık açıklamasında konuşan Katılımcı Demokrat Mühendisler Gurubu başkan adayı Atila Tomsuk, “Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Bilecik illerimizde yaşayan Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, İmalat-Üretim, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği, Otomobil Mühendisliği ve Teknolojileri, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Raylı Sistemler Mühendislerinin 65 yıllık geçmişe sahip olan meslek örgütü TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 13.Olağan Genel Kurulu  8-9  Şubat 2020 tarihlerinde yapılacaktır” dedi. Mühendisler teknoloji ve sanayinin vazgeçilmez unsurları olarak, mühendislik eğitiminin ve mühendislerin sorunlarının farkında olduklarını vurgulayan Tomsuk şunları söyledi: “Bilim ve Mühendislik eğitimi ile sanayinin eşgüdümü olmaksızın, uygulanan plansız politikalar, ülkemizdeki meslek ve meslektaş sorunlarının karda yuvarlanan bir kartopu gibi hızla büyüyerek, her geçen gün taşınması daha da zorlaşan bir yük haline gelmektedir. İşsizlik, beyin göçü, düşük ücret ve yetişmiş insan profiline uygun olmayan işlerde çalışma bu büyüyen sorunlardan sadece bir kaçıdır” dedi.

 

YÖNETİM ADAYLARI BELİRLENDİ

 

Tomsuk şöyle devam etti. “Bu amaçlar için umudunu ve enerjisini kaybetmeyen, bu işe gönül veren bizler hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin bu göreve bir kez daha talip oluyoruz. Bu yolda tüm meslektaşlarımızı, birliğimizi ve örgütlülüğümüzü güçlendirmek adına bizleri 13.Olağan Genel Kurulumuzda desteklemelerini bekliyoruz. Üyelerimizin Genel Kurulumuza katılarak birlikte karar alma süreçlerimize katkı koyması, Mesleğimize, Örgütümüze, Demokrasimize, Cumhuriyetin Temel Değerlerine, Ülkemize ve Geleceğimize sahip çıkılması adına hayati bir önem taşımaktadır”

Katılımcı Demokrat Mühendisler Gurubu yönetim kurulu adayları ise şöyle: Atila Tomsuk, Nezihe Hanecioğlu, Neşet Aykanat, Esra Turan, Metin Uçkun, Nergis Uygun Baş, Nezih Tok.

Muhabir: Milli İrade