Öğrencilerin kariyer yolculuklarına ışık tutmayı, podoloji alanındaki mesleki gelişmeleri paylaşmayı ve bu alanda geleceğe yön verecek genç profesyonellerin yetişmesine katkı sunmayı amaçlayan etkinlik, Ankara Üniversitesi Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (KARMER) desteğiyle gerçekleştirildi.
“1. Podoloji Kariyer Günleri” etkinliği, MYO Konferans Salonu’nda, Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Acar, MYO Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yaylı, öğretim elemanları ve öğrenciler ile kamu ve özel sektörden profesyonellerin katıldığı açılış töreni ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmaları yapıldı.
“Çok Kıymetli Bir Meslek Öğreniyorsunuz”
Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, meslek yüksekokuluna gelince öğrencilik yıllarını hatırladığını belirtirken, öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Kızılcahamam’ı “Ankara’nın başkenti, Türkiye’nin Davos’u” olarak tanımlayan Mehmetbeyoğlu, öğrencilere, “Çok kıymetli bir meslek öğreniyorsunuz. Hepinizin gözündeki o güzel ışıltıyı görebiliyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık eylesin” diye seslendi.
“Meslek Yüksekokulumuzun Her Zaman Yanındayız”
Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ise konuşmasında, meslek yüksekokulunun gelişim serüveninden bahsetti. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesinin Kızılcahamam’da bulunan meslek yüksekokulunun her geçen gün büyüyüp gelişmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Acar, “Bizler meslek yüksekokulumuzun her zaman yanındayız. Okulumuz için elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Daha önce anaokulu olarak kullanılan binada hizmet veren Kızılcahamam Meslek Yüksekokulunun geçtiğimiz yıllarda bugünkü binasına taşındığına dikkat çeken Acar, “Şu anda bulunduğumuz okul erkek yurduyla, kız yurduyla tam bir kampüs havasında. Ben tahmin ediyorum ki Ankara’nın en güzel yüksekokullarından birisi oldu. Bu sene de inşallah yeni ilave edilen programlardan podoloji ve iş ve uğraşı terapisi ilk mezunlarını verecek. O yönden de çok mutluyuz” diye konuştu.
Acar, bu yıl ilki düzenlenen “1. Podoloji Kariyer Günleri” etkinliğinin de hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Ankara’da Sadece Kızılcahamam MYO’da
Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yaylı da Podoloji Programı’nın Ankara’da bir tek Kızılcahamam Meslek Yüksekokulunda bulunduğuna dikkat çekti.
Podoloji programının, sayısının az olması bakımından da gayet kıymetli bir bölüm olduğuna işaret eden Yaylı, etkinlik ile ilgili olarak, “Sahada bu işlerin başında olan podologları davet ettik. Onlardan öğrencilerimiz faydalanacak, bir farkındalık olacak” ifadesini kullandı.
Yaylı, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, toplantının hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Profesyoneller Tecrübelerini Paylaştı
Açış konuşmalarının ardından, Ankara Üniversitesi Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hale Ilgaz, henüz kariyer yolculuğunun başında olan öğrencilerle iş hayatına atılırken ihtiyaç duyacakları bazı önemli hususları detaylarıyla anlattı.
Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise podoloji alanında faaliyet gösteren sağlık hizmet birimi sahibi podologlar ve sektörden tedarikçi firmalar, öğrencilerle uygulamalı olarak tecrübelerini paylaştı.
Güven Hastanesi Podoloji Kliniğinden Meysun Erdem “Özel Hastanede Podoloji Kliniği” başlıklı sunumunu yaparken, Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Podolog Atike Pınar “Devlet Hastanesinde Podolog Olmak”, Medbiotec Medikal Biyoteknoloji firmasının kurucu ortağı Zeynep Çeterez “Rejeneratif Tedavi Ürünleri, Biyoteknolojik Özel Malzemeler”, Podosit Sağlık ve Kozmetik Ürünleri firmasından da Erkan Kındam “Podoloji Alanında Yenilikler, Kabin Kurulumu” başlıklı sunumları ile katılımcıları bilgilendirdi.
Etkinlik, öğrencilerin sorularının yanıtlandığı değerlendirme bölümü ile sona erdi.