Kastamonu'nun Tosya ilçesinde dalından kiraz koparıp yedikten sonra rahatsızlanan Ahmet Derin’in ardından, yoğun bakımda tedavi gören eşi Rahime Derin de hayatını kaybetti. Olayla ilgili adli ve idari inceleme çok yönlü olarak sürerken, çiftin ölümüne kiraz ağacındaki tarım ilacının yol açtığı iddiaları titizlikle araştırılıyor.

Hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadılar

Üzücü olay, Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Karabey köyünde meydana geldi. Köyde yaşamını sürdüren 63 yaşındaki Ahmet Derin ve 60 yaşındaki eşi Rahime Derin, iddiaya göre 1 Temmuz tarihinde akrabalarına ait bir bahçedeki ağaçtan kiraz koparıp yedi. Kısa bir süre sonra fenalaşarak rahatsızlanan çiftin durumunu gören yakınları, vakit kaybetmeden sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine köye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra çifti Tosya Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Hastanede durumlarının ciddi olduğu tespit edilen Derin çifti, buradaki ilk müdahalelerin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak aynı gün hastanede doktorların gösterdiği yoğun çabaya rağmen Ahmet Derin kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi ve takibi devam eden Rahime Derin de kurtarılamayarak akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi