Her türlü yiyecek içecek ürünleri, endüstriyel mutfak ekipmanları ile HORECA ve EDT sektörünün, gıda toptancılarının, aşçıların, satın alma yetkililerinin, otel ve restoran yöneticilerinin biraraya geldiği bu fuargıda sektörüne önemli katkılar sağladı ve yeni iş bağlantılarına öncülük yaptı.
GALADA PLAKETLER DAĞITILDI
22 farklı bölgeden gelen aşçıların ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED)Aşçılar Milli Takımı işbirliği ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen Gala Gecesi’nde aşçılara plaketler ve çeşitli ödüller takdim edildi. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan YILMAZ moderatörlüğünde gerçekleştirilen,TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki AÇIKÖZ, Şef Zeki KARA, Şef Ceyda BAZA ve Köşe Yazarı Alper TEKBAŞ’ın konuşmacı olduğu “Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Geliştirilebilirliği” konulu konferans da katılımcı, ziyaretçi ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
ÜLKE GENELİNDEN YOĞUN İLGİ
Ülkemizde sektörün önde gelen iş adamları katılımcı firmalar ile görüşerek bölge ticaretine önemli katkılar sağladı. Filistin, Ürdün, Libya gibi ülkelerden gelen profesyonel ziyaretçiler, Bulgaristan ve Türk İş Adamları Derneği (BULTİS) ile Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, stant açan firmalar ile iş bağlantıları oluşturarak sektör ekonomisine önemli katkılar sağladı. Afyon Sandıklı Esnaf Odası endüstriyel mutfak ekipmanları konusunda iş bağlantısı kurdu. Afyon’dan gelen iş adamları da pasta, çikolata ve kahve sektörüyle ilgili bayilik görüşmeleri gerçekleştirdi. Kütahya Bakkallar Odası, Bursa İnegöl Lokantacılar Odası stant açan firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Filistinli iş adamlarıyla da hazır kek alımı konusunda iş anlaşmaları sağlandı. (HM)