Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Adalet ve İçişleri bakanlıklarında görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. Afyonkarahisar, Uşak, Erzurum ve Gümüşhane valiliklerinde de değişiklikler gerçekleşti.

ATAMA RESMİ GAZETE

Bakan Yardımcılarında Görev Değişimi

20 Şubat 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla kamu yönetiminde önemli değişiklikler yapıldı. 19 Şubat 2026 tarihli ve 2026/60, 2026/61 ile 2026/62 sayılı kararlar kapsamında Adalet ve İçişleri bakanlıklarında görevden almalar ve yeni atamalar gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı’nda Bakan Yardımcıları Ramazan Can, Hurşit Yıldırım, Mehmet Yılmaz ve Niyazi Acar görevden alındı. Bu görevlere Abdullah Aydoğdu, Burak Ceyhan, Can Tuncay ve Sedat Ayyıldız atandı.

İçişleri Bakanlığı’nda ise Münir Karaloğlu, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş görevden alındı. Bakan yardımcılığı görevlerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Mehmet Cangir getirildi.

Valiliklerde Atamalar

RESMİ GAZETE ATAMA

Karar kapsamında bazı illerde de valilik değişiklikleri yapıldı. Afyonkarahisar Valiliğine Uşak Valisi Naci Aktaş atanırken, Hakkari Valiliğine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan getirildi. Uşak Valiliğine Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Kartal, Erzurum Valiliğine Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Valiliğine ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi Cevdet Atay atandı.

Kaynak: Haber Merkezi