Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında Türkiye siyasetindeki ittifak dengelerini değiştirecek açıklamalarda bulundu. AK Parti ile yeni bir ittifak ihtimaline kapıyı tamamen kapattıklarını ve bu kararın "kesin" olduğunu vurgulayan Erbakan; Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi gibi benzer tabana sahip partilerle "Üçüncü Yol" seçeneğinin değerlendirilebileceğini ifade etti. Partisinin oy oranının bugün itibarıyla yüzde 8-10 bandında olduğunu belirten Erbakan, hedeflerinin 1 milyon üyeyle yüzde 20’lere ulaşmak olduğunu söyledi.
"Cumhur İttifakı’nda Bir Daha Yer Almayacağız"
Cumhur İttifakı ile olan ilişkileri hakkında net konuşan Erbakan, teşkilatların ve seçmenin talebinin bu yönde olduğunu söyledi. Erbakan, "Milletimiz sahada bize çok net bir mesaj veriyor: 'Kesinlikle bir daha Cumhur İttifakı'nda yer almayın, kendi başınıza girin' diyorlar. Biz de milletimizin bu isteğine uyacağız. Siyaseten bir kez denediğimizi bir kez daha denemenin, bir kez daha yanılmanın manası yok" dedi.
Milli Görüş Temelli "Üçüncü Yol" Formülü
Saadet Partisi ve diğer benzer tabanlı partilerle olası bir blok oluşumuna yönelik soruları yanıtlayan Erbakan, parlamento seçimleri için ittifak ihtimallerine tamamen kapalı olmadıklarını belirtti. Erbakan, "Milli Görüş kökenli partilerin bir araya gelmesi güçlü bir alternatif, bir üçüncü yol açabilir. Saadet Partisi’nin yanı sıra DEVA ve Gelecek Partisi’nin de destek vereceği bir ortak adaylık, Türkiye siyasetinde çok güçlü bir tablo ortaya çıkarır" değerlendirmesinde bulundu.
"Üye Sayımız 660 Bine Ulaştı, Potansiyelimiz Yüzde 20"
Anket sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Erbakan, partisinin yükselişini matematiksel verilerle açıkladı:
"2024 yerel seçimlerinde 520 bin üyeyle yüzde 7 oy aldık. Bugün üye sayımız 660 bine ulaştı. Üye sayımızın 6 katı oy aldığımız gerçeğiyle hareket edersek, bugün yüzde 8 ila 10 bandındayız. Hedefimiz üye sayımızı 1 milyona çıkararak yüzde 15-20 bandına oturmaktır. Bu rakamlar afaki değil, tamamen matematikseldir."
Abdullah Gül İddialarına Yanıt
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde yeni bir blok kurulacağı yönündeki iddialara da değinen Erbakan, bu konuda kendilerine ulaşan resmi bir teklif olmadığını söyledi. Gül ile uzun süredir doğrudan bir temaslarının bulunmadığını ifade eden Erbakan, sadece bir iftar daveti vesilesiyle genel sekreter düzeyinde bir iletişim kurulduğunu, bunun dışında bir ortak hareket planı olmadığını belirtti.







