Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında farkındalık standı açıldı. Etkinlikte hastalar ve yakınları bilgilendirilirken bağış yapmak isteyenlere destek sağlandı.
ESOGÜ Hastanesinde Bilgilendirme Standı Açıldı
ESOGÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Transplantasyon Ünitesi tarafından, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla hastane bünyesinde bilgilendirme ve farkındalık standı kuruldu. Kurulan stantta hastalar ile hasta yakınlarının organ bağışına ilişkin soruları yanıtlandı, bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlara başvuru süreçlerinde yardımcı olundu.
Başarılı Nakiller ve Hayati Önem Vurgulandı
Etkinlik kapsamında yapılan açıklamada, ESOGÜ Hastanesinde 2017 yılından bu yana karaciğer ve böbrek nakillerinin başarıyla gerçekleştirildiği, nakil sonrası taburcu edilen hastaların düzenli kontrollerle takip edildiği belirtildi. Organ bağışının nakil bekleyen hastalar için hayati taşıdığına dikkat çekilerek toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiği vurgulandı. Etkinliğe Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Selim Angın, Hastane Başmüdürü Ayşe Kırcı, Halkla İlişkiler Sorumlusu Esin Gökalp ve organ nakli koordinatörleri Tarık Uca ile Elif Hiçyılmaz katıldı.





