Nesine 3. Lig 4. Grup’ta oynanacak Eskişehir derbisi öncesi Eskişehirspor cephesinde büyük hayal kırıklığı yaşandı. Ev sahibi ekip Eskişehir Anadolu Spor Faaliyetleri, 11 Ocak Pazar günü oynanacak karşılaşmanın ESOGÜ Stadyumu’nda yapılacağını resmen duyurdu. Bu kararla birlikte Eskişehirspor taraftarına yalnızca 350 kişilik deplasman tribünüayrıldı.

Karşılaşmanın Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu’na alınması için Eskişehirspor yönetiminin yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Ev sahibi kulüp, maçın ESOGÜ Stadı’nda oynanmasının Türkiye Futbol Federasyonu talimatları, güvenlik birimlerinin değerlendirmeleri ve organizasyonel planlamalar doğrultusunda belirlendiğini açıkladı.

Bilet fiyatları da camiada tepkiyle karşılandı. Ev sahibi tribünleri için 500 TL, deplasman tribünü için ise 26 TL bilet fiyatı belirlendi. Deplasman tribününün kapasitesinin 350 kişiyle sınırlandırılması, Siyah Kırmızılı taraftarların tepkisini artırdı.

Eskişehir Anadolu Spor Faaliyetleri tarafından yapılan resmi açıklamada; stat seçiminin güvenlik, tribün dengesi ve operasyonel maliyetler dikkate alınarak yapıldığı vurgulandı. Kulüp, ligde adil rekabet ortamının korunmasına önem verdiklerini ve karşılaşmanın fair-play çerçevesinde geçmesini temenni ettiklerini belirtti.

Muhabir: Kaan Sezer