Eskişehir Valiliği, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına uygulanacak 6 maddelik dev tedbir paketini kamuoyuyla paylaştı. Yeni nesil denetim modellerinin öne çıktığı planda; insansız hava araçlarından (İHA) Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına, sivil otobüs denetçilerinden 24 saat kesintisiz radar uygulamasına kadar pek çok kritik önlem yer alıyor.

Eskişehir Valiliği Duyurdu: Bayram Boyunca 24 Saat Havadan ve Karadan Kesintisiz Takip!

Madde Madde Eskişehir’in Bayram Kalkanı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin şu başlıklar altında titizlikle yürütüleceği belirtildi:

  1. Göklerde Kesintisiz Takip: Bayram süresince ana arter ve kavşaklarda İnsansız Hava Araçları (İHA) ile planlı havadan denetimler yapılacak.

  2. KGYS Gözü Üzerinizde: Şehir genelindeki KGYS kameraları üzerinden; emniyet kemeri, kask kullanımı, cep telefonuyla konuşma ve kırmızı ışık ihlalleri anlık olarak takip edilecek.

  3. 24 Saat Radar ve EDS: İl merkezinde sabit ve seyir halindeki radarlar 24 saat çalışacak. Ankara, Bursa ve Kütahya yollarında ise EDS (Ortalama Hız) sistemleri devrede olacak.

  4. Otobüslerde Sivil Denetçiler: Şoförler üzerindeki "yakalanma riski" duygusunu artırmak amacıyla, şehir içi ve şehirler arası otobüslere yolcu gibi binen sivil personel gizli denetim yapacak.

  5. Yaya Öncelikli Motosiklet Denetimi: Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarına yönelik sıkı kontroller uygulanacak.

  6. Gürültü ve Modifiyeye Geçit Yok: Modifiye araçlar, abartı egzozlar ve harici ses sistemlerine karşı sivil trafik ekipleri ve genel hizmet personeli ortak operasyonlar düzenleyecek.

Eskişehir Valiliği Duyurdu: Bayram Boyunca 24 Saat Havadan ve Karadan Kesintisiz Takip!

Eskişehir Valiliği'nin bu kapsamlı hamlesi, özellikle bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarını minimize etmeyi hedefliyor. Şehrin kavşak noktası olma özelliği nedeniyle artan araç yoğunluğu, "akıllı denetim sistemleri" ile yönetilerek olası can kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi