Kadının güçlenmesine yönelik politikaların bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmesi amacıyla Eskişehir’de kurulan İl Koordinasyon Kurulu, ilk toplantısında İl Eylem Planı hazırlık sürecini başlattı.

Eskişehir Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Kadının Güçlenmesi Genelgesi kapsamında kurulan koordinasyon kurullarının, kadının güçlenmesine ilişkin politikaların merkezi ve yerel düzeyde bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlendi.

Toplantıda, Eskişehir’de oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu, ilgili kurum ve kuruluşların iş birliğiyle Eskişehir İli Kadının Güçlenmesi İl Eylem Planı’nın hazırlanması sürecini başlattı.

Vali Hüseyin Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada, “Kadınların her alanda daha güçlü bir şekilde var olabilmesi, sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarındandır. Bu doğrultuda tüm kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayatta daha etkin rol alması, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanması ve karar alma mekanizmalarında temsillerinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Muhabir: İlker Güneş