Eğriöz ve Karaçobanpınarı mevkileri arasındaki yangında mahsur kalan kaplumbağa, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güvenli alana çıkarıldı.

Yangının Çıkışı

Tepebaşı ilçesine bağlı Eğriöz ve Karaçobanpınarı mevkileri arasındaki arazide henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kaplumbağanın Kurtarılması

Söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri, alevlerin ortasında mahsur kalan bir kaplumbağayı fark etti. Küçük hayvan güvenli bir alana çıkarıldı ve suyla yıkanarak kendine gelmesi sağlandı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yangın Kontrol Altına Alındı

Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Çevredeki vatandaşlar, itfaiyenin hem yangına hem de hayvana yönelik duyarlı müdahalesini takdirle karşıladı.

Kaynak: Haber Merkezi