Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2026-2027 yeni tiyatro sezonuna, geçtiğimiz hafta sonu ilk gösterimini gerçekleştirdiği “Verimsizler” adlı oyunla hızlı bir başlangıç yaptı.

Şehi̇r Ti̇yatroları

Yoğun İlgi Gören Oyun Ayakta Alkışlandı

Avusturyalı yazar Peter Turrini’nin kaleme aldığı, Türkçemize Kemal Boztepe’nin kazandırdığı ve Barış Erdenk’in yönetmenliğini üstlendiği oyun, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) sahnelendi. Kalabalık bir davetli topluluğunun doldurduğu salonda büyük bir beğeni toplayan oyun, gösterimin ardından izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

“Veri̇msi̇zler” Seyi̇rci̇yle Buluştu

Güçlü Kadro ve Teknik Ekip

Dekor tasarımını Emre Satı, kostüm tasarımını Özge Çınar, ışık tasarımını Kerem Çetinel ve hareket düzenini koreograf Sibel Erdenk'in üstlendiği oyunun zengin oyuncu kadrosunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları yer alıyor. Oyunda rol alan isimler şu şekilde:

  • Berkay Akın

  • Sinan Aktezcan

  • Atakan Celbiş

  • Murat Danacı

  • Derya Daşlı

  • İsa Can Dinç

  • Zafer Ergül

  • Birsu Metin

  • Yalçın Özen

  • Gonca Yakut

  • Sermet Yeşil

  • Emel Alnady

  • Nigar Berktin

  • Yağmur Sena Kayar

  • Ceyda Çınar Onbul

Şehi̇r Ti̇yatroları

Tüketim Toplumuna ve Sisteme Eleştiri

İnsanlığa dayatılan ekonomik düzenin ve üretim sisteminin sert bir eleştirisini yapan "Verimsizler", otorite eliyle acizleştirilen tüketim toplumunun sefaletini gözler önüne seriyor. Oyun, bu kıyıcı sistemle mücadele etmenin ön koşulunun örgütlü toplum ve sınıf bilinci olduğunun altını çizerek etkileyici bir dille hikayeleştiriyor. EBB Sanat ve Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda prömiyerini yapan oyun, yeni sezon boyunca tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi