Festivalde Pinhani ve Mor ve Ötesi sahne alacak, uluslararası sanatçılar çalıştay ve sergilerle Eskişehir’e renk katacak.

Festival Açılışı

2 Eylül Çarşamba günü Adalar-Köprübaşı bölgesinde kara ve nehir kortejleriyle başlayacak festivalde mapping gösterisi ve DJ performansı yapılacak.

Eskişehir Porsuk Festivali

Uluslararası Sanat ve Müzik

  • 3 Eylül’de İtalyan tiyatro sanatçısı Luigi Ciotta “Bavul Dolusu” oyununu sahneleyecek.

  • Aynı gün İngiliz caz ekibi Jomy Jai Ensemble konser verecek.

  • Festival boyunca Sümerpark’ta “Nehir Kenarı Şövaleleri” çalıştayına Hindistan, Mısır, İtalya, Romanya, Birleşik Krallık, Finlandiya, Rusya ve Türkiye’den sanatçılar katılacak.

Büyük Konserler

  • 5 Eylül Cumartesi günü Kentpark’ta Pinhani sahne alacak.

  • 6 Eylül Pazar günü kapanışta Mor ve Ötesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile senfonik konser verecek.

Sergiler ve Çalıştaylar

  • Eskişehir Yeni Çizgi Sergisi ve Uluslararası Kardeş Şehirler Fotoğraf Sergisi Kentpark’ta sanatseverlerle buluşacak.

  • Atıktan Sanata Heykel Atölyesi, tasarım pazarı ve çocuk oyunları festivalin farklı noktalarında yer alacak.

Porsuk Festivali

Gün Gün Öne Çıkan Etkinlikler

  • 2 Eylül: Açılış kortejleri, mapping gösterisi, DJ performansı

  • 3 Eylül: Luigi Ciotta tiyatro oyunu, folklor gösterileri, Jomy Jai Ensemble konseri

  • 4 Eylül: Uluslararası sanat çalıştayı, Piiz konseri, Kore Gyeonggi Sinawi Orkestrası

  • 5 Eylül: Çocuk oyunları, Selin Çıngır konseri, Pinhani konseri

  • 6 Eylül: Avrupa Konseyi Şeref Bayrağı Ödül Töreni, Mor ve Ötesi Senfonik Konser

Kaynak: Haber Merkezi