Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı, Gaziemir deplasmanında alınan 5-0’lık galibiyetin ardından Kepezspor karşılaşması öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Şapcı, üst üste galibiyetler alarak ilk devreyi lider tamamlamak ve sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istediklerini söyledi.

Hedef ilk devreyi lider bitirmek

Gaziemir galibiyetinin tek başına yeterli olmadığını belirten Şapcı, takımının seri yakalaması gerektiğini vurguladı. Önlerinde Kepezspor, Anadolu SF ve Ayvalıkgücü maçlarının bulunduğunu hatırlatan deneyimli teknik adam, bu karşılaşmalardan maksimum puan çıkarmak istediklerini ifade etti.

Şapcı, “Bir seri oluşturmak istiyoruz. Geçen hafta kazandık, moral bulduk ama bu yeterli değil. Art arda maçlar kazanmamız lazım. Bir an önce zirveyi yakalayıp lider olarak devreye girmek, kazandığımız liderliği de sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” dedi.

“Kepez kolay bir rakip değil”

Kepezspor’un son haftalarda yükselen bir performans sergilediğine dikkat çeken Şapcı, rakibi küçümsememeleri gerektiğini söyledi.

“Hiç öyle çantada keklik, kolay bir maç değil” diyen Şapcı, “Kepezspor son dönemde form yakaladı. ‘Kepez maçı kolay, diğer maçlara bakalım’ düşüncesiyle hareket edersek bizim için çok zor geçer. Çok ciddi hazırlanmalıyız. Zor geçeceğini düşünüyorum ama kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sakatlıklar yakından takip ediliyor

Takımdaki sakat oyuncuların durumuna da değinen Şapcı, Kerem Baykuş’un tedavisine başlandığını ve maça yetişmesini beklediklerini söyledi. Hasan Kaya ve Muhammed’in de sağlık sorunlarının bulunduğunu belirten Şapcı, Ahmet Dereli ile Mustafa Eren Damar dışında diğer oyuncuları Kepezspor maçına yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Hücumda yeni formül

Ahmet Dereli’nin sakatlığının ardından hücum hattında farklı seçeneklere yöneldiklerini belirten Şapcı, Gaziemir karşısındaki hareketli hücum yapısından memnun olduğunu söyledi.

Özellikle maçın ilk bölümünde çok sayıda pozisyona girdiklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, rakibe ve oyuncuların form durumuna göre benzer sistemleri yeniden kullanabileceklerini dile getirdi.

“En iyi takım bizim takımımız”

Şampiyonluk yarışına da değinen Hakan Şapcı, Eskişehirspor’un kadro kalitesine güvendiğini ifade etti.

“Geçen seneye göre daha zor ve daha denk takımların olduğu bir gruptayız. Ancak en iyi takım bizim takımımız. Şu anda almamız gereken puanın altındayız. Kadro kalitemizle diğer takımlar arasındaki farkı puan durumuna yansıtmak istiyoruz” dedi.

“Hayalim Es-Es ile şampiyonluk”

Eskişehirspor’un başında 39 resmi maça çıkan Şapcı, siyah-kırmızılı kulüpte görev yapmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Şapcı, “Eskişehirspor’da görev yaptığım her gün, takımın başında sahaya çıktığım her maç benim için çok kıymetli. İnşallah bunun karşılığında Eskişehirspor’da bir şampiyonluk yaşamak nasip olur. Hedefim de hayalim de bu” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kaan Sezer