Şehrin adeta sigortası konumunda olan ve yangın başta olmak üzere her türlü afet, kaza olayında, kurtarma gerektiren durumlarda önemli bir hizmet gerçekleştiren Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, Ağustos ayında da bu hizmetini sürdürdü.
İtfaiyeden, 1 Ayda 832 Yangın Olmak Üzere Toplam 1325 İtfai Olaya Müdahale
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli, Ağustos ayındaki 1 aylık süreçte toplam 832 yangına müdahale etti. Öte yandan kentte 390 kurtarma çalışması da yapan itfaiye ekipleri, 98 trafik kazası, 5 su baskınına da müdahale etti.
İtfaiye, Eğitim ve Denetim Faaliyetlerini de Gerçekleştirdi
Büyükşehir İtfaiyesi, 311 personel ile trafik kazası, su baskını, yangın gibi olaylara müdahalenin yanında, eğitim ve denetim çalışmalarına da ağırlık veriyor. Bu çerçevede itfaiye personeli, başta çocuklar olmak üzere vatandaşları itfaiye uygulamaları ve afetlere yönelik bilgilendirerek eğitim faaliyetlerinde bulunurken, diğer taraftan da denetim çalışmalarına imza attı. Ağustos ayında toplam bin 53 kişiye eğitim veren itfaiye ekipleri, 100 de denetim yaptı.