Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, son aylarda Türk siyasi hayatının öne çıkan figürlerinden biri oldu.

Yaptığı açıklamalarla sürekli gündem yaratan, katıldığı televizyon programlarında düzgün konuşması, gençlere yönelik fikirleriyle dikkat çekiyor.

“Ben de gencim, gençleri en iyi anlayanlardan biriyim” diyerek gençlere yönelik projelerini de kamuoyuyla paylaşıyor.

Hüseyin Baş, son olarak, “6’lı Masaya beni de alın” çıkışıyla gündem yarattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de BTP’nin genel merkezine giderek Genel Başkan Hüseyin Baş ile görüştü.

Muhtemelen de 6’lı Masanın bu ay içinde yapacağı toplantıda konu gündeme gelecek ve BTP’nin bu oluşum içine alınıp alınmayacağı görüşülecek.

Hemen karar verilir mi bilemiyorum.

Ama bu konuda önümüzdeki günlerin çok konuşulan bir siyasi gündemi olacak.

***

BTP Sözcüsü Emre Polat, “Biz altılı masanın sağduyulu bir karar vereceğini ve buradan olumsuz bir karar çıkmayacağını düşünüyoruz” diyor.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın altılı masaya açık bir çağrıda bulunarak, ‘Ben, partimiz, tüm teşkilatımız 20 yıllık AKP iktidarının değişmesini istiyoruz, bu anlamda kendimizden fedakarlık yapmaya hazırız, bizi parti olarak o masaya alın, almıyorsanız da bunun nedenini açıklayın” diye açık bir çağrıda bulunduğunu belirten Polat, “Bu Türk siyasi tarihinde görmeye alışık olmadığımız dobralıkta bir açıklamaydı. Bu açıklamaya İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hemen bir tepki verdi ve parti genel merkezimizde genel başkanımızı ziyaret etti ve 14 Kasım’da yapılacak altılı masa toplantısına bu konuyu götüreceğini ifade etti. Biz şunu söylüyoruz; 14 Kasım’da yapılacak olan toplantıdan olumsuz bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz. Bu toplantıdan çıkacak karara saygı duyuyoruz, liderlerin iradesine saygı duyuyoruz. Biz altılı masanın sağduyulu bir karar vereceğini ve buradan olumsuz bir karar çıkmayacağını düşünüyoruz. Zaten hem İYİ Parti tarafından hem de CHP tarafından gelen olumlu açıklamalar da bunu ifade ediyor” şeklinde konuşuyor.

Önümüzdeki günler neyin ne olacağını gösterecek.



RTÜK ÜYELİĞİ

Son zamanlarda ülkenin, daha çok medya dünyasının en çok tartıştığı bir konu da Radyo televizyon Üst Kurulu yani kısa adıyla RTÜK’ün aldığı kararlar oldu.

Televizyonlara verilen para cezaları, alınan ekran karartma kararları

kamuoyunun bir hayli tepkisini çekti.

Son olarak da RTÜK’e atanan üye konusu var.

Temmuz ayında AKP kontenjanından gelen bir üyenin istifa etmesiyle boşalan, ancak RTÜK tarafından aradan geçen süre içinde boş olan üyeliğin doldurulması için Meclis’e yazı yazılmaması da eleştirilen konuydu.

AKP iye İYİ Parti arasında gelişen üyelik gidip-gelmesi sonucunda AKP yaptı yine yapacağını ve boşluğun AKP lehine doldurulmasını sağladı.

***

Bu konuda eleştirilere neden oldu tabi ki.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci kökenli İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’te 771 kişinin çalıştığını, bu 771 kişinin görevinin de sadece iktidara muhalif gördüğü altı kanalı izlediğini ileri sürdü. Sertel, İYİ Parti’nin RTÜK’ün aldığı tartışmalı kararlarla ilgili verdiği grup önerisi üzerine CHP grubu adına söz aldı. RTÜK’te boş bulunan üyeliğin tartışmalı ve dolambaçlı bir şekilde AKP’ye verilmesini eleştirdi.

Medya çevrelerinde İYİ Parti’nin hakkı olduğu ileri sürülen RTÜK üyeliği böylece AKP’de kalmış oldu.