Kurban Bayramı’nın ilk gününde Antalya ve Çeşme sahillerinde yoğunluk yaşandı. Tatilciler denize girerek serinledi, turistik bölgelerde doluluk oranları yüzde 75’in üzerine çıktı.
Antalya’da Konyaaltı Plajı Doldu
Antalya’da bayram tatili için gelen turistler ve vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Konyaaltı Plajı’na akın etti. Hava sıcaklığının 28 derece, nemin yüzde 53 ve deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü kentte tatilciler yüzerek ve güneşlenerek bayramın keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde serinlemeyi tercih etti.
![]()
Çeşme’de Turizm Hareketliliği
Çeşme’de plajlar, koylar ve eğlence mekanları bayramın ilk gününde yoğun ilgi gördü. Tatilciler sıcak havada denize girerek serinledi, bazıları ise ilçenin turistik noktalarını gezdi. Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, bayram tatilinin uzatılmasının turizm sektörü açısından olumlu olduğunu belirtti. Doluluk oranlarının yüzde 75’in üzerine çıktığını, tatilin ilk günlerinde bu oranın daha da yükseldiğini söyledi.





