Eskişehir Ticaret Odası (ETO), 2026-2030 çalışma döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Seçimlerin ardından yenilenen meclisiyle ilk kez bir araya gelen ETO’da, yeni dönemin yol haritası belirlenirken ETO Başkanı Metin Güler hem Cumhuriyetin 103. yılına özel değerlendirmelerde bulundu hem de kentin ticari ve sınai gelişimine katkı sağlayacak dev projeleri duyurdu.
Cumhuriyetin 103 yıllık mirasının Türkiye'nin geleceğine ışık tuttuğunu vurgulayan Güler, "Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli daha ileriye taşımak ancak eğitimden sanayiye, ticaretten teknolojiye kadar her alanda kararlı adımlar atılmasıyla mümkün olacaktır. Tüccar ve sanayicilerimiz, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesinde pay sahibi olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
ETO Meclisinde %36'lık Yenilenme: 2026-2030 Dönemi Başladı
Toplantının açılışında konuşan ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, yeni organ üyelerine görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek şehir ekonomisi için var gücüyle çalışacaklarını belirtti.
Yeniden göreve seçilmenin sorumluluğunu taşıdıklarını ifade eden ETO Başkanı Metin Güler ise meclis üyelerinin yüzde 36’sının, meslek komitelerinin ise yüzde 38’inin yenilendiğini açıkladı. Güler, yeni dönemde organ üyelerinin birincil görevinin tüccar ve sanayicinin sahada yaşadığı sorunları yakından takip edip hızlı çözümler üretmek olacağını vurguladı.
Güneş Enerjisi Santrali (GES) İle Elektrikte %60 Tasarruf Hedefi
Yeni dönemin en büyük çevreci ve ekonomik yatırımlarından birinin müjdesini veren Başkan Güler, ETO Fuar Kongre Merkezi’nin (EFKM) çatısına kurulacak 632 kW gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde imzaların atıldığını duyurdu.
Projenin detaylarını paylaşan Güler, santral sayesinde ETO ve EFKM’nin yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ının yenilenebilir enerjiden karşılanacağını ve yatırımın 25 yıl boyunca bütçeye büyük bir katkı sunacağını belirtti.
E-Ticaret, E-İhracat ve ETO Akademi Ön Planda Olacak
Küresel ekonomideki dijital dönüşüme dikkat çeken Güler, 2026-2030 döneminde Eskişehirli tüccarın e-ticaret ve e-ihracat kapasitelerini artırmaya odaklanacaklarını ifade etti. Sektörel rekabet gücünü artırmak amacıyla ETO Akademi 2026-2027 Eğitim Takvimi’nin de meclis üyeleriyle paylaşıldığını aktaran Güler, tüm üyeleri sunulan eğitim imkânlarından aktif olarak yararlanmaya davet etti.







