Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan analizlerde; köfte, lahmacun, kebap ve kavurma gibi ürünlerde tek tırnaklı hayvan eti, kanatlı eti ve çeşitli sakatatlar tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını korumak adına yürüttüğü gıda denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Son yapılan incelemelerde; bitkisel ürünler, çay, sirke, baharat, şarküteri ürünleri, yağ, bal ve pekmez gibi geniş bir yelpazede taklit ve tağşiş vakalarına rastlandı.

Köfte, Kebap ve Lahmacunda "Farklı Et" Şoku

Denetim sonuçları, özellikle et ve et ürünleri sektöründeki usulsüzlükleri gözler önüne serdi. Bakanlığın güncellediği ifşa listesine göre; birçok işletmenin sunduğu köfte, pide, kıyma, kebap, etli ekmek, lahmacun ve kavurma gibi ürünlerde kanatlı eti ve tek tırnaklı hayvan eti kullanıldığı saptandı.

Bakanlık İfşa Etti

Sakatat ve Yasaklı Boya Kullanımı

Analizlerde sadece farklı hayvan türlerinin değil, tüketiciye bildirilmeden sakatatların (taşlık, kalp, baş eti, dil) ürün içeriğine dahil edildiği belirlendi. Ayrıca bazı ürünlerde gıda boyası ve nişasta gibi yasaklı veya yanıltıcı maddelerin kullanıldığı raporlandı.

Taklit ve Tağşiş

Bakanlık İfşa Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketiciyi yanıltan ve sağlığı riske atan bu firmaları taklit ve tağşiş listesine ekleyerek tek tek ifşa etti. Yetkililer, mevzuata aykırı üretim yapan işletmelere yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Tek Tırnaklı Ve Kanatlı Eti

Kaynak: Haber Merkezi