Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Tanıtım Programı ve İstihdam Fuarı’na katıldı. Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen program çerçevesinde kadınların gücüne katılımının ve girişimciliğinin çeşitli hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla desteklenerek arttırılması ve bu yolla kadın istihdamının genişletilmesi hedeflendi. Proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da içerisinde bulunduğu 10 bakanlık tarafından desteklendi. Programın açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın erkek demeden hep birlikte çalışarak ve katma değer üreterek daha fazla yatırımla istihdamı arttıracaklarını vurguladı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izinde kadın istihdamı için bir projeyi daha hayata geçirmiş bulunuyoruz”
Bakan ıkhan, kadını toplumun kurucu unsuru olarak gören bir gelenekten ve kültürden geldiklerini ifade ederek, “Son 21 yılda ülkemizin gerçekleştirdiği kalkınma ve ilerleme hamlesinde de kadınlar emeği, çabası ve gayreti ile aktif rol oynamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan Hanımefendi, kadınların sosyal, ekonomik ve hukuki mücadelesine öncülük etmiş ve bu alanda Türkiye’ye küresel bir vizyon kazandırmışlardır. Bizler de onların izinde yeni yüzyıla mührünü vuracak yeni bir kadın istihdam seferberliği için ilk adım olarak gördüğümüz önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

“9 Şubat’tan bu yana yaklaşık 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik”
Hükümet olarak en fazla önem verdikleri konuların başında kadın istihdamının geldiğini ve bu çerçevede İş Pozitif Projesi’ni başlattıklarını belirten Işıkhan, “Projemizi doğudan batıya, güneyden kuzeye her il ve bölgemizde anlatmak üzere yola çıktık. Projemizi başlattığımız 9 Şubat’tan bu yana yaklaşık 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik. İnşallah bu rakam, her geçen gün katlanarak artacak. Biz biliyoruz ki geleceğin güçlü Türkiye’sine giden yol, kadın erkek her bir insanımızın sosyal ve ekonomik kalkınma sürecinde imkanı ölçüsünde yer aldığı topyekun bir seferberlik şuurundan geçmektedir. Nüfusumuzun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların gücü olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

“Son 21 yılda İŞKUR’un Aktif İşgücü programlarından yararlanan 5 milyon kişinin 2 buçuk milyonu kadın”
İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştirilen 13 milyonu aşkın vatandaşın 4 milyondan fazlasını kadınların oluşturduğunu paylaşan Işıkhan, “Son 21 yılda İŞKUR’un Aktif İşgücü programlarından yararlanan vatandaşlarımızın sayısına baktığımızda yaklaşık 5 milyon insanımızın 2 buçuk milyonunu kadınların oluşturduğunu görüyoruz. Eğitim, özellikle nitelikli iş gücünü artırma noktasında hayati bir öneme sahip. Bu sebeple eğitim, proje ve politikalarımızın merkezinde yer alan mühim bir konu. Bu anlamda kadınların mesleki eğitim programlarına ilgisi, kadınların bu alandaki varlığı bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” şeklinde konuştu.