Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya’ya geldi. Bakan Bak ziyaretleri kapsamında ilk olarak, Sakarya'nın Arifiye ilçesi Fatih Mahallesi'nde düzenlenen "Spor Yatırımları Tanıtım ve Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Bakan Dr. Osman Aşkın yaptığı konuşmada, Arifiye’de yarı olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezinin temel atma törenini gerçekleştireceklerini, bunun yanı sıra 4 ilçede spor salonu ile futbol ve basketbol sahaları inşa edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporu sevmesi, eski sporcu olması ve gençlik hareketlerinden gelmesinin etkisiyle pek çok il ve ilçede spor tesisleri devrimi yaşandığına işaret eden Bakan Bak, “Modern stadyumlarıyla, kapalı yüzme havuzlarıyla, atletizm pistleriyle, spor salonlarıyla ve pek çok tesisiyle Türkiye, UEFA, FIFA standartlarında uluslararası organizasyonlar yapılabilecek tesislere sahip. Türkiye hızla spor ülkesi olma yolunda ilerliyor.” diye konuştu.

“Çocuklarınızı, torunlarınızı spor tesislerimize getirin”

Bakan Bak, özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda gençlerin yanında olmaları gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Dijital bağımlılık, uyuşturucu bağımlılığı, içki ve kötü alışkanlıklarla mücadele bizim birinci işimiz. Bunu önlemenin yolu nedir? Ailelerimize, annelere, babalara, dedelere söylüyoruz, çocuklarınızı, torunlarınızı spor tesislerimize getirin. Şimdi burada yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapılacak. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesiyle bugüne kadar 12 milyon insanımıza, çocuğumuza, gencimize yüzme öğrettik. Arifiye’nin, Adapazarı’nın çocukları ve diğer ilçelerdeki çocuklar burada hocaların kontrolünde yüzme öğrenecek. Hocaların kontrolünde öğrenecekler. Derelerde ya da denizlerde boğulmayacaklar. Yaz, kış buraya gelecekler.”

Bakan Bak, Türkiye’deki gençlik merkezlerinin, çocukların özgüven kazanmalarında ve sosyalleşmelerinde çok önemli rol oynadığını dile getirdi.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin obezite olduğunu, yüzde 65’in üzerinde obezite oranına sahip olunduğu aktaran Bakan Bak, herkesin günlük en az 5 bin adım atması gerektiğinin, hareketli toplumun sağlık sorunlarıyla daha az karşılaşacağının altını çizdi.

“Avrupa’nın en önemli kano ve kürek tesislerinden birinin yapımına başlayacağız”

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Sakarya’da geçen hafta çıkan orman yangınlarında mücadele eden herkese teşekkür ederek, “Lütfen ormanlarımızı, akciğerlerimizi koruyalım. Pikniklerde ateş yakmayalım, yakarsak mutlaka söndürelim. Çok dikkatli olalım, bu çok önemli bir mücadele.” dedi.

Mollaköy Mahallesi’nde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli kano ve kürek tesislerinden birinin yapımına başlayacaklarını bildiren Bakan Bak, “Kamulaştırmayla ilgili sözleşmeyi imzalayacağız ve kamulaştırma süreci başlayacak. Bir ay süre verdik, bu süre içinde tamamlanacak. Herkes destek verecek, buranın insanları destek verecek, çocuklarımız orada spor yapacak. Ayrıca çok büyük millet bahçesi oluşacak. Hepimiz Sakaryalılar olarak bu tesislerden yararlanacağız. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımıza, bize verdiği destekler ve talimatlar için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, Adapazarı’na 4 bin kişilik spor salonu ve gençlik merkezi inşa edeceklerini, spor şehri Sakarya’nın bu yatırımları hak ettiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış töreni gerçekleştirildi.

Bakan Bak, Sakarya’da düzenlenen MTB Eliminator Dünya Kupası Yarışları’nı izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sakarya'daki temasları kapsamında Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde düzenlenen Dağ Bisikleti MTB Eliminator Dünya Kupası Yarışlarını izledi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan şampiyonaya, elit kadın ve erkekler kategorilerinde 20 ülkeden 100'ü aşkın sporcu katıldı.

Yarışlarda, erkekler kategorisinde Slovenya'dan Jakub Klemencic birinci, Alman Simon Gegenheimer ikinci, Hollandalı sporcu Jeroen Van Eck üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde ise Alman Marion Fromberger birincilik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Ukraynalı Mariia Sukhopalova ikincilik, Hollandalı Didi De Viries ise üçüncülük elde etti.

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Rahmi Doğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.

“Bisiklet sporu ülkemizde hızla gelişiyor”

Bakan Bak, şampiyonada yaptığı konuşmada, Sakarya'nın spor şehri olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Türkiye'nin en modern kano ve kürek tesislerinin Sakarya'da olacağını aktaran Bakan Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, sporu desteklemesi Türkiye spor yönünden devrim yaşıyor. Türkiye'nin dört yanında en modern stadyumlar, kapalı spor tesisleri, yüzme havuzları inşa ediliyor. Her şey milletimiz ve çocuklarımız için özellikle bisiklet sporu ülkemizde hızla gelişiyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, etkinliğe katılanlar arasında yapılan çekilişle 54 kişiye bisiklet hediye edildi.

Kaynak: Bülten