İstanbul merkezli 16 ilde yürütülen futbolda şike ve yasa dışı bahis soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında aralarında ünlü futbolcular, spor yöneticileri ve eski hakemlerin bulunduğu çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldı.
Edinilen bilgilere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Soruşturma çerçevesinde, aralarında Fenerbahçe kaptanı Mert Hakan Yandaş ve Galatasaray forması giyen Metehan Baltacı’nın da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı. Operasyonlarda ayrıca eski spor yöneticileri ve hakemlerin de bulunduğu toplam 38 kişi yakalandı.
Şüpheliler arasından 5 kişinin yurt dışında olduğu belirlenirken, gözaltına alınan şüphelilerin büyük bölümünün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık sorunları nedeniyle Ahmet Çakar’ın hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Diğer 37 şüpheli ise Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Yetkililer, soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğünü ve yeni deliller doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceğini bildirdi.





