Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplantı kapsamında hazırlanmakta olan sosyal risk haritalarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.
“Bağımlılık Geleceğimizi Zehirliyor”
Bağımlılığın yalnızca bireyi değil, aileyi ve toplumu da derinden etkilediğine dikkat çeken Göktaş, şu değerlendirmede bulundu:
“Bağımlılığın her türü, sadece bireyi değil, toplumu ve aileyi de derinden etkiliyor; geleceğimizi zehirliyor. Biz, güçlü ailelerin güçlü bir Türkiye’nin temeli olduğuna inanıyor; Aile Yılı vesilesiyle mücadelemizi daha da kararlılıkla sürdürüyoruz.”
Sosyal Risk Haritalarıyla Önleyici Adımlar
Bakanlık olarak hazırladıkları sosyal risk haritaları ile bağımlılık riski taşıyan bölgelerde önleyici ve hedef odaklı çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını ifade eden Göktaş, bu adımların sahadaki uygulamalara önemli katkı sağlayacağını belirtti.
“Güçlü İş Birliğiyle Umut Dolu Bir Gelecek İnşa Ediyoruz”
Bakan Göktaş açıklamasının sonunda, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparak şu çağrıda bulundu:
“Tüm kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve milletimizle el ele vererek, evlatlarımız için sağlıklı, güvenli ve umut dolu bir gelecek inşa etmeye devam ediyoruz.”