Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve kamusal alanların kullanımını artırmak amacıyla sürdürdüğü “Arabasız Pazar, Bulvarlar Bizim” etkinliğini Eylül ayına özel bir tarihle sunuyor. Normal şartlarda her ayın son pazar günü düzenlenen etkinlik, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla 20 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Atatürk Bulvarı’nın belirli bir bölümü 13.00-19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılarak tamamen yayalara ayrılacak.

Atatürk Bulvarı’nda 700 Metrelik Alan Yayalara Açılıyor

Sürdürülebilir ulaşım bilincini yaygınlaştırmayı ve aktif kent yaşamını desteklemeyi hedefleyen organizasyon kapsamında, 20 Eylül Pazar günü Atatürk Bulvarı’nın Dr. Sadık Ahmet Bulvarı ile MMM Migros arasında kalan yaklaşık 700 metrelik tek yönlü bölümü araç trafiğine kapatılacak. 13.00 ile 19.00 saatleri arasında uygulanacak kısıtlamayla birlikte, Eskişehirliler araç gürültüsünden ve trafiğinden uzak, güvenli bir alanda buluşma fırsatı bulacak.

"Herkes İçin Hareketlilik" Mottosuyla Farkındalık Oluşturulacak

Bu yıl “Herkes İçin Hareketlilik” mottosuyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar; yürüyüş yapma, bisiklete binme ve açık havanın tadını çıkarma imkanı yakalayacak. Kent içi ulaşımda yaya ve bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayla daha yaşanabilir ve hareketli bir Eskişehir hedefine katkı sunmayı planlıyor.

Avrupa genelinde her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, belediyelerin sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almasını ve bireylerin motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım yöntemlerini tercih etmesini teşvik eder. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de 2026 yılı boyunca her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği bulvar kapatma etkinlikleriyle bu küresel hareketliliğin kent ölçeğindeki uygulayıcıları arasında yer alıyor.

Eylül ayında Avrupa Hareketlilik Haftası ile birleşen “Arabasız Pazar, Bulvarlar Bizim” etkinliği, Eskişehir’de kamusal alanların yayalar lehine kullanımına yönelik farkındalığı güçlendiriyor. 20 Eylül’de Atatürk Bulvarı’nda oluşturulacak araçsız alan, kent sakinlerine hem sağlıklı bir yaşam alanı sunacak hem de çevreci ulaşım alternatiflerinin günlük hayattaki yerini pekiştirecek.

Arabasiz Pazar, Avrupa Hareketli̇li̇k Haftasi’nda Düzenlenecek (2)

Kaynak: Haber merkezi