Eskişehir'de sivil trafik ekiplerince durdurulan alkollü ve ehliyetsiz sürücü ile araç sahibine toplamda 290 bin TL idari para cezası uygulandı. Duruma öfkelenen kadın sürücünün erkek arkadaşı polis aracını ve kendi otomobilini tekmeleyerek tanıdık isimlerle baskı kurmaya çalıştı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı sivil trafik ekipleri, Tepebaşı ilçesi 746. Sokak üzerinde 26 ALT 367 plakalı otomobili durdurdu. Ekipler tarafından sürücü Z.S.K.'ya yapılan alkol testinde 1.23 promil alkollü olduğu tespit edildi. Detaylı incelemelerde, sürücünün daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu ve direksiyon başına ehliyetsiz şekilde geçtiği belirlendi.

ALKOLLÜ

Trafik ekipleri, ihlaller neticesinde sürücü Z.S.K.'ya 250 bin TL, araç sahibine ise ilgili maddeler uyarınca 40 bin TL olmak üzere toplamda 290 bin TL idari para cezası kesti.

Polis Aracını Vurup "Eski Emniyet Müdürünün Oğlunu Tanıyorum" Dedi

İşlemlerin yapıldığı esnada kız arkadaşına uygulanan cezaya ve polis ekiplerinin denetimine öfkelenen sürücünün erkek arkadaşı olay yerinde taşkınlık çıkardı. Kontrolünü kaybeden şahıs, bir kez sivil polis aracına, üç kez de kendi araçlarına olmak üzere toplam dört defa tekme attı. Şahsın, görevli polislere kentte geçmiş dönemde görev yapmış bir emniyet müdürünün oğlunu tanıdığını söyleyerek baskı yapmaya çalışması dikkat çekti.

Sürücü Z.S.K. gerekli adli ve idari süreçlerin yürütülmesi amacıyla polis merkezine götürülürken, olay yerinde teslim alınmayan otomobil çekici marifetiyle otoparka çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi