Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin 1 Ocak 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandığını, Lokanta, Kafe, Restaurant ve toplu tüketim yerlerinde masa menüleri, yazı tahtası, posterler aracılığıyla gıdanın adı ve içinde bulunan alerjen madde bilgisi ile alkol ve domuz kaynaklı birleşen kullanımına ilişkin bilgilerin tüketiciye sunulmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.
ÜYELERİNE SESLENDİ
Bilen, üyelerine seslenerek son çıkan yönetmelik ile gıda işletmecilerinin sorumluluklarının yeniden tanımlandığını, tüketicilerinde alerjenler hakkında daha bilinçli seçimler yapacağını böylelikle kişi bir yemek yerken kendisine dokunan bir alerjen var ise o yemeği tercih etmeyeceğini, böylelikle bir çok problem ve şikayetin büyük ölçüde azalacağını belirtti.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Nevin Açıkportalı Güvenir ve Gıda Mühendisi Fatma Özenen, tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, alerjen bilgilerinin tüketiciye sunulması ve alerjen posterlerin tüketiciye bildirilmesinin yönetmelikle zorunlu hale geldiği ifade edildi.