AK Parti Genel Başkan Yardımcısı c, Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Altay köyünde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan paylaşımlarına değinen Zorlu, İsrail yönetiminin asıl amacının Türkiye'nin iç cephesini sarsmak olduğunu belirtti.

"Okumaya Dilim El Vermiyor, Bizim İçin Yok Hükmündedir"

Netanyahu’nun ifadelerini "hadsiz" olarak niteleyen Zorlu, bu mesajların Türkiye nezdinde hiçbir değeri olmadığını ifade etti. Zorlu, "Katil Netanyahu'nun ve o zihniyetinin iki önemli hedefi var: Birincisi, devletimizin birliğini ve iç cephesini hedef almak; ikincisi ise Türkiye’nin bölgedeki huzur ve güven esaslı kararlı duruşuna karşı duydukları hazımsızlıktır" dedi.

İç Cephe Vurgusu ve Türk Dünyası Birliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce TBMM açılışında dile getirdiği "iç cepheyi güçlendirme" mesajının önemine dikkat çeken Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  • Ateş Çemberine Karşı Duruş: "Türkiye, bölgesini saran ateş çemberine karşı 86 milyon vatandaşıyla dimdik ayaktadır. Dün akşamki o hadsiz mesajlar, bu duruşun neden devam etmesi gerektiğini bir kez daha kanıtlamıştır."

  • Büyük Türk Dünyası: "Bugün burada Doğu Türkistan'dan Kerkük'e, Karabağ'dan Üsküp'e 300 milyona ulaşan Türk dünyasının birliğini görüyoruz. Milletimiz, güçlü devletimizin ve dayanışma ruhumuzun yanındadır."

"Gönül Coğrafyamız Bir Bütündür"

Hükümetin Türk dünyasına yönelik politikalarının net olduğunu belirten Kürşad Zorlu, kültürel zeminde birliği tahkim etmenin bölge barışı için temel taşı olduğuna inandıklarını söyledi. Geçen yıl başlatılan Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı çalışmalarının artarak devam edeceğini müjdeleyen Zorlu, Türkiye'nin gönül coğrafyasındaki her noktada huzurun teminatı olmaya devam edeceğini vurguladı.

Niğde'deki etkinlikte halkla buluşan Zorlu'nun açıklamaları, İsrail ile yaşanan diplomatik gerilimde Türkiye'nin ortak tavrını bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ