Buna göre, kadın hükümlü ve tutuklular 12-16 Mayıs tarihleri arasında ziyaret hakkı bulunan yakınlarıyla yapacakları görüşmeleri, açık görüş şeklinde yapabilecek. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Bakan Tunç’un paylaşımı şu şekilde:
“Adalet Bakanlığı olarak ceza infaz kurumlarında bulunan kadın hükümlü ve tutukluların 12-16 Mayıs tarihleri arasında ziyaret hakkı bulunan yakınlarıyla yapacakları görüşmelerini, ''Anneler Günü'' nedeniyle açık görüş olarak yapmalarına imkan sağlayacağız. Aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyor, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”
Bilindiği üzere, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'in İkinci Bölüm ''Bayramlarda ve özel günlerde açık görüş'' alt başlıklı 15 inci maddesi gereğince, kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüş izni verilmektedir.
Bu kapsamda;
A- AÇIK GÖRÜŞTEN YARARLANACAK OLANLAR
Kapalı ceza infaz kurumlarında barındırılan kadın hükümlü ve tutuklulara Anneler Günü
münasebetiyle aşağıdaki esaslar çerçevesinde açık görüş yaptırılacaktır.
B- AÇIK GÖRÜŞTEN YARARLANAMAYACAK OLANLAR
Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma ve hücreye koyma disiplin cezası kesinleşmiş olup, bu cezaları infaz edilmekte olan hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmayacaktır.
C- AÇIK GÖRÜŞ SÜRELERİ
Açık görüşler 12-13-14-15-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında kadın hükümlü ve tutuklular faydalandırılmak üzere;
Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adlî suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edilecektir.
Bu grupların, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacaktır.