Kanal 26 ekranlarında Jülide Aykut’un moderatörlüğünde yayınlanan Misafir Köşesi programının bu haftaki konuğu, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlusu Gökhan Demirağ oldu. Programda acil sağlık hizmetlerinin kentteki işleyişi ve yürütülen çalışmalar başlıklar hâlinde detaylı şekilde ele alındı.
Acil Sağlık Hizmetleri Birimi ve Görevleri
Gökhan Demirağ, acil sağlık hizmetleri biriminin ne olduğu, nasıl çalıştığı ve temel görevlerinin neler olduğuna dair bilgiler verdi.
İlk Yardım Eğitimleri ve Eğitim Verileri
Programda, ilk yardım eğitimlerinin kapsamı ve Eskişehir’de yürütülen eğitim faaliyetlerine ilişkin veriler konuşuldu.
Özel İlk Yardım Eğitimleri
Kurum ve kuruluşlara yönelik düzenlenen özel ilk yardım eğitimleri de programın gündeminde yer aldı.
Fermuar Sistemi ve “Yaşama Yol Ver” Uygulaması
Demirağ, trafik yönetiminde uygulanan fermuar sistemi ile ambulanslara yol açma bilincinin önemini anlattı.
Farkındalık Çalışmaları ve İlk Yardım Standları
Eskişehir’de farklı noktalarda kurulan ilk yardım standları ve farkındalık çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonu
Acil durumlarda yürütülen koordinasyon çalışmaları ve birimler arası görev dağılımı programda ele alınan bir diğer başlık oldu.
OED Cihazı
OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazının ne olduğu ve kullanım amacına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Ambulans Denetimleri
Son olarak, ambulans denetimlerinin nasıl yapıldığı, işleyişin hangi aşamalardan oluştuğu ve bu kontrollerin kapsamı programda konuşulan konular arasında yer aldı.





