Modern yaşamın getirdiği stres, yalnızlık, kaygı ve tükenmişlik gibi sorunlarla başa çıkmada önemli bir görev üstlenen psikologlar, bireylerin zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan güçlenmesini sağlıyor. Uzmanlar, ruh sağlığının sadece bireysel değil, toplumsal refahın da anahtarı olduğunu vurguluyor.
PANDEMİ SONRASI ROLLERİ DAHA DA ARTTI
Özellikle pandemi süreci sonrası psikolojik desteğe olan talebin arttığına dikkat çeken uzmanlar, “Ruh sağlığı, fiziksel sağlık kadar önemli. Bu konuda toplumsal farkındalık artmalı” mesajı veriyor. Psikologlar; çocuk, ergen, yetişkin ve yaşlılara yönelik farklı alanlarda hizmet vererek bireylerin yaşam kalitesini artırmaya katkı sunuyor.
MESLEĞE SAYGI VE FARKINDALIK VURGUSU
Türk Psikologlar Derneği ve birçok meslek örgütü, 10 Mayıs’ta yapılan etkinliklerde psikologların haklarının korunmasına, etik kuralların güçlendirilmesine ve mesleki farkındalığın artırılmasına yönelik çağrılarda bulunuyor. Psikologlar, sadece kriz dönemlerinde değil, yaşamın her anında danışanlarına eşlik eden “görünmeyen destekçiler” olarak anılıyor.
TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞILMALI
Uzmanlar, psikolojik destek hizmetlerinin her bireyin ulaşabileceği hale gelmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ruh sağlığı desteğinin yalnızca bir “lüks” değil, temel bir hak olduğunu belirten meslek temsilcileri, özellikle devlet politikalarında bu alana daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini ifade ediyor.
TÜM PSİKOLOGLARA TEŞEKKÜRLER
10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü vesilesiyle, bireylerin ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek adına gece gündüz çalışan tüm psikologlara teşekkür ediliyor. Gerek bireysel terapi odalarında, gerek okullarda, hastanelerde, adliyelerde ve kamusal alanlarda görev yapan tüm ruh sağlığı emekçilerinin bu özel günü kutlanıyor.