Pek çoğumuzun yağlar hakkında kafası karışmış durumda. 1970’lerde artan sağlık sorunları karşısında, beslenme düzenimizde yağların kısıtlanması gerektiği yönünde kurallar geliştirilmişti. Ancak yapılan bu eksik araştırmalar sonucunda, sadece yağların bizi şişmanlattığı ve diyabete yol açtığına dair yanlış bir algı oluştu. Etten, yumurtadan, tereyağından, tam yağlı süt ürünlerinden uzak durulması önerildi.
   Günümüzde yapılan araştırmalar ise, bu eski bilgilerin eksik ve yanıltıcı olduğunu gösteriyor. Yeterli miktarda sağlıklı yağ almamak, duygusal sağlığımızı, hormonlarımızı ve bağışıklık sistemimizi olumsuz etkileyebiliyor. Burada, "bol tereyağlı bir yumurtayı bolca yiyelim" dediğinizi duyar gibiyim. Ancak, bu noktada önemli olan,’’ doğru miktar ve kaliteli yağların’’tekrar altını çizmek ve uyarmak istiyorum. 
   Avokado, kabuklu yemişler, zeytinyağı, yumurta, somon ve bazı tam yağlı süt ürünleri gibi yağlı besinler, mutluluğu, hafızayı ve öğrenmeyi geliştirir. Bu besinler, sağlıklı yağlar için iyi seçeneklerdir.2012 yılında yapılan bir araştırmada, kahvaltıda yumurta tüketen kişilerin iştahını tetikleyen "ghrelin" hormonunun seviyesinin, yemekten üç saat sonra bile düşük olduğu gözlemlenmiştir. Üstelik, kısa zincirli yağ asitleri, beyinde tokluk hissini artırarak insülin direncini yenmede önemli bir rol oynar.
   Omega-3 eksikliği ise depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıkların riskini artırabiliyor.  Elbette, tüm yağlar da sağlıklı değildir. Paketli ürünler ve hazır yiyeceklerde bulunan trans yağlar, sağlık üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu yağlar, vücutta enflamasyona sebep olur ve birçok kronik hastalığın gelişiminde rol oynar. Ayrıca düşük yağlı olarak satılan ürünler, genellikle yüksek şeker içeriğine sahip olabilir. Yüksek şeker, vücutta insülin salgısını artırır ve fazla şeker, yağ olarak depolanır. Bu durum, şeker hastalığının en önemli risk faktörlerinden biri olan insülin direncinin gelişmesine yol açar.

Özetle, vücut yağ miktarını artıran faktör, dengesiz ve hatalı içeriklerle beslenmektir diyebiliriz.