Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Şubesi tarafından yürütülen Yenilikçi Sınıflarda Dijital Teknolojiler kursları başladı. Eğitimler, Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenleniyor.

Yenilikçi sınıf bulunan 7 okulda ayrı ayrı gerçekleştirilecek kurslarla, öğretmenlerin yenilikçi sınıf ortamlarında etkili öğrenme ve öğretim süreçlerini tasarlama ve uygulama becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim programında; MEBKİT robotik kodlama ve programlama içerikleri, 3B yazıcılarla üretim temelli öğrenme uygulamaları ve Web 2.0 araçlarıyla teknoloji destekli öğrenme yöntemleri yer alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu çalışmalarla öğrencilerin çağın gerektirdiği dijital becerilerle donatılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Muhabir: Şebnem Yıldırım