Koleksiyonerlik serüvenini ve bir koleksiyon oluşturulurken göz önünde bulundurulması gereken ilkeler hakkında bilgiler veren Akıncı’yı dinleyenler arasında pek çok öğretim elemanı, öğrenci ve davetli vardı.

“Müze’de Sanat Konuşmaları 01”in açılış konuşmasını yapan Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yard. Doç. Sadettin Aygün “2 yıldır çarşamba günleri Müze’de Müzik etkinliğiyle burada buluşuyorduk fakat bu çarşamba yeni bir etkinliğe başlıyoruz. Müze’de Sanat Konuşmaları’nda daha önce iki kez müzemize gelmiş olan ve bağışlarda bulunan Cengiz Akıncı Bey’i davet ettik. Kendisi sanatçı bir aileden geliyor ve Cengiz Bey’in avukatlıktaki ihtisası telif hakları, sanat üzerine gelişme göstermiş bulunuyor. Bu söyleşi umarım hepimiz için verimli olur. Düzenlemiş olduğumuz sanat konuşmalarımıza rağbet ederseniz şimdilik her ayın ilk haftası olarak planladığımız fakat sizden gelecek tepkilere bağlı olarak tarihin değiştirilmesi düşüncesiyle Müze’de Sanat Konuşmaları’nı ilerletmeyi ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SANATÇININ HAKLARINDAN FERAGAT ETMESİ HUKUKA AYKIRIDIR”

 

Koleksiyoner Avukat Cengiz Akıncı da, “Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum çünkü hem çocuklarımız gözüyle gördüğümüz yapıtların bir bölümünü tekrar izledim hem de çok değer verdiğim bu vesileyle tanıştığım sanatçı dostlarımla karşılaşma imkanı buldum. Bugün sizlere yaşamımın ve mesleğimin ayrılmaz bir parçası olan koleksiyonerlik serüvenim ve bu serüvende mesleğimle bağlantılı olarak göz önünde bulundurduğum hukuki ve sanatsal ilkeleri arz etmeye çalışacağım” diyerek koleksiyonculuk serüveni ve koleksiyonunda bulunan eserler hakkında dinleyicilere bilgiler verdi. Fikri ve telif hakları konusunda konuşmasına devam eden Av. Cengiz Akıncı, “Manevi haklar içerisinde yer alan ve asıl bir koleksiyonerin bilmesi gereken eser sahibinin zilyet ve malike karşı haklarıdır” dedi.