Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen törenin en çok dikkat çeken anı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in karşılaşması oldu. Yeni Parti’nin kuruluş sürecinin tamamlanmasından bu yana ilk kez aynı karede yer alan iki lider, tören alanında tokalaşarak selamlaştı. İki genel başkanın bu teması ve yan yana gelmesi, törene katılan siyasiler ve basın mensupları tarafından yakından takip edildi.
18 ve 22. Dönem Eskişehir, 20. Dönem İstanbul ile 23. Dönem Kocaeli Milletvekili Mehmet Cevdet Selvi için gerçekleştirilen törende merhumun öz geçmişi okundu, saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi. Selvi’nin ailesi tören boyunca taziyeleri kabul ederken, iki genel başkanın resmi protokol alanındaki tokalaşması organizasyonun öne çıkan olayı haline geldi.
Kılıçdaroğlu ve Özel’in bir araya geldiği törene siyaset dünyasından ve Meclis yönetiminden çok sayıda isim de eşlik etti. Etkinlikte Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Yeni Parti Grup Başkanvekilleri Murat Emir ve Gökhan Günaydın hazır bulundu. Ayrıca TBMM İdare Amirleri MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Yeni Parti Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı ile çok sayıda milletvekili ve Meclis personeli tören alanında yer aldı.

Yeni Parti’nin kurulmasının ardından ilk kez bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in selamlaşması, cenaze töreninin siyasete yansıyan en önemli gelişmesi oldu. Merhum Mehmet Cevdet Selvi dualarla son yolculuğuna uğurlanırken, tören iki liderin partiler arası yeni dönemdeki ilk yüz yüze temasını belgelemiş oldu.



